Υλικά
1 κιλό μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο κομμένο σε μερίδες 2 πατάτες κομμένες σε στρογγυλές λεπτές φέτες 1 γλυκοπατάτα κομμένη σε φέτες 4 φλ τσ πράσα ψιλοκομμένα 3 φλ τσ σέσκουλα ψιλοκομμένα 4 κ σ καυκαλίδες ψιλοκομμένες 1 κ σ μάραθο, ψιλοκομμένο 1 φλ τσ σπανάκι ψιλοκομμένο 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες 1 κ σ τοματοπελτέ 2 κ σ σταφίδες ξανθές 1 φλ τσ ελαιόλαδο ελάχιστο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέριΤρόπος παρασκευής
1. Πλύνετε και καθαρίστε τα λαχανικά σχολαστικά. Σε μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο για 3′ σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις πατάτες και την γλυκοπατάτα, τα χορταρικά, 1 φλ τσ νερό και το πιπέρι (το αλάτι στο τέλος, αφού δοκιμάσετε το φαγητό και δείτε πόσο χρειάζεται). 2. Σιγοβράστε τα για 15′ περίπου και στη συνέχεια ρίξτε τις σταφίδες, τον τοματοπελτέ αραιωμένο σε 2 κ σ νερό και ανακατέψτε καλά ώστε να αναμειχθούν τα υλικά μεταξύ τους. 3. Σε μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος τοποθετείστε τον μπακαλιάρο και στρώστε επάνω του τα χορταρικά και τις πατάτες. Προσθέστε και τη σάλτσα από την κατσαρόλα και τοποθετείστε το ταψί στην τελευταία σχάρα του φούρνου. 4. Ψήστε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις για 25′-30′, μέχρι να μείνει με το λαδάκι του.Σερβίρεται ζεστό πασπαλισμένο με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι