Υλικά
1 1/2 κιλό μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο 1 κιλό πατάτες κομμένες σε φέτες 1φλ τσ ελαιόλαδο 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές ροδέλες 4-5 φρ κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 8-10 άγριες αγκινάρες, με τα αγκάθια 1/2 ματσάκι άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο χυμός από 3 λεμόνια πιπέρι και 2-3 δαφνόφυλλα 1 κ σ κορν φλάουρ Τρόπος παρασκευής 1. Κόβετε το μπακαλιάρο σε μερίδες. Σε βαθιά απλωτή κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρετε τα κρεμμύδια, ξερά και φρέσκα. Προσθέτετε τις πατάτες, 1-2 ποτήρια βραστό νερό και βράζετε για 10′. 2. Καθαρίζετε τις αγκινάρες από τα εξωτερικά φύλλα, τις τρίβετε με λεμονόκουπα και τις βάζετε σε νερό με χυμό λεμονιού. Κόβετε τις αγκινάρες στα 2 και τις προσθέτετε στην κατσαρόλα με τις πατάτες. 3. Σιγοβράζετε για 15′-20′, ρίχνετε το πιπέρι φρεσκοτριμμένο, τον μάραθο ή τον άνηθο, λίγο βραστό νερό αν χρειάζεται και σιγοβράζετε για 20′-25′ με κλειστό το καπάκι. Έπειτα τοποθετείτε τα κομμάτια του μπακαλιάρου επάνω στις αγκινάρες και τις πατάτες. 4. Διαλύετε το κορν φλάουρ στο χυμό λεμονιού και περιχύνετε το φαγητό. Ανακινείτε την κατσαρόλα, δεξιά αριστερά να πάει παντού ο χυμός και περιχύνετε το φαγητό. Δοκιμάζετε και διορθώνετε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται. 5. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 20′-25′, ακόμα. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό και απολαμβάνετε γεύση και νοστιμιά!