Υλικά
1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου ξαλμυρισμένου σε μερίδες
1 1/2 κιλό κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 ποτήρι ντομάτες πολτοποιημένες
1/2 φλ τσ ξανθές σταφίδες
αλάτι, μπαχάρι, πιπέρι
3 δαφνόφυλλα και 4-5 κόκκους πιπέρι
1/2 φλ τσ ελαιόλαδο
Τρόπος παρασκευής
1. Ξαλμυρίζετε τον μπακαλιάρο για 24 ώρες. Τον στεγνώνετε, τον αλευρώνετε και τον τηγανίζετε σε καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές. Το αφήνετε σε
διπλό χαρτί κουζίνας, να στραγγίξει.
2. Σε άλλο τηγάνι, σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σε καθαρό λάδι, μέχρι να ξανθύνουν, χωρίς να καούν. Προσθέτετε τις ντομάτες, τα μπαχάρια, και ανακατεύετε. Σιγοβράζετε για 10′ ακόμα, προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό αν χρειαστεί. Βάζετε και τις σταφίδες, αφού αφαιρέσετε τα δαφνόφυλλα.
3. Απλώνετε τον τηγανισμένο μπακαλιάρο σε ταψί, ρίχνετε από πάνω την σάλτσα με τις σταφίδες και 2 φλ τσ ζεστό νερό. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170ο πάνω κάτω και ψήνετε για 40′-45′.
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, γαρνιρισμένο με ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνοδεύετε με άσπρο ρύζι ή πατάτες τηγανητές.