Υλικά
1 – 1 1/2 κιλό μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος σε μερίδες
1 ποτήρι ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια και 5 φρέσκα ψιλοκομμένα
1-3 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
1 κιλό σέλινο
1 μικρή σελινόριζα
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
1. Πλένετε και κόβετε τα σέλινα σε κομμάτια 3-4 εκ περίπου. Καθαρίζετε την σελινόριζα και την κόβετε σε φετούλες. Βράζετε νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και ζεματίζετε τα σέλινα, για 3′-4′. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε να στραγγίξουν.
2. Σε άλλη βαθειά και απλωτή κατσαρόλα, ρίχνετε το λάδι και μόλις ζεσταθεί τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, μέχρι να ξανθύνουν. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε την ντομάτα, 1 ποτήρι ζεστό νερό και τα σέλινα.
3. Σιγοβράζετε για 20′-25′ και προσθέτετε τον μπακαλιάρο ελαφρά αλευρωμένο. Δοκιμάζετε μετά από 10′ και αλατοπιπερώνετε ανάλογα. Προσθέτετε και τον άνηθο.
Συνεχίζετε το σιγοβράσιμο για άλλα 15′, ανακινώντας συχνά την κατσαρόλα. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ζεστό νερό. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.