Υλικά για 4 άτομα
4 μερίδες φιλέτο ή 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες | 1 κ γλ φρεσκοτριμμένο πιπέρι | 2 κ γλ ελαιόλαδο | 1/2 φλ τσ κόκκινο καλό κρασί | 250 γρ μανιτάρια | 1/2 σκελίδα σκόρδου λιωμένη | 1 1/4 φλ τσ ζωμό βοδινού | 1 κ γλ κόρν φλάουρ | 1 κ γλ μουστάρδα | 1 κ γλ ξύδι | 5-6 κ σ γάλα εβαπορέ αδιάλυτο ή κρέμα γάλακτος
Τρόπος παρασκευής
1. Πλένετε και σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας το κρέας. Πιπερώνετε και ροδίζετε καλά στο ελαιόλαδο και από τις 2 πλευρές το κρέας. Το ακουμπάτε σε πιατέλα και το διατηρείτε ζεστό.
2. Στο ίδιο σκεύος και αφού το σκουπίσετε καλά, βάζετε 2 κ γλ ελαιόλαδο να κάψει και μαραίνετε ελαφρά τα μανιτάρια με το σκόρδο. Σβήνετε με το κρασί προσθέτετε τον ζωμό και σιγοβράζετε για 10′.
3. Ανακατεύετε τη μουστάρδα με το κορν φλάουρ και προσθέτετε και 1 κ γλ νερό. Ρίχνετε το μείγμα στα μανιτάρια, ανακατεύετε και προσθέτετε το ξύδι και το γάλα εβαπορέ ή την
κρέμα γάλακτος. Δοκιμάζετε και αλατίζετε, αν χρειάζεται.
4. Αφήνετε να πάρει 1-2 βράσεις και περιχύνετε με τη σάλτσα τις μπριζόλες ή τα φιλέτα και σερβίρετε αμέσως.
Μαίρη Παναγάκου