Μονεμβασιά: «Μου φωνάζαν να σταματήσω γιατί πάτησα άνθρωπο»

Τι είπε στους αστυνομικούς ο 52χρονος δράστης

«Κόλλησε το μυαλό μου. Θυμάμαι ότι μου φωνάζαν να σταματήσω το αυτοκίνητο γιατί πάτησα άνθρωπο», είπε ο 52χρονος στους αστυνομικούς που το βράδυ του περασμένου Σαββάτου σκόρπισε το θάνατο και τον τρόμο στην Μονεμβασιά.

Ο δράστης που παρέσυρε με το αυτοκίνητο του, τους δύο 77χρονους, κατά τη διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας, όταν οι αστυνομικοί του απήγγειλαν τις κατηγορίες, αυτός φέρεται να ανέφερε ότι για όλα ευθύνεται η χρήση της κορτιζόνης που έκανε. «Εκείνη τη στιγμή δεν ξέρω τι συνέβη και με οδήγησε εκεί. Ξέρω ότι όλο αυτό ήταν αποτέλεσμα της πίεσης της κορτιζόνης που έκανα την πρώτη δόση την Μεγάλη Παρασκευή. Έκανα ένεση κορτιζόνης για να ξεπεράσω τους πόνους στη μέση. Η ένεση που έκανα με βοήθησε με τους πόνους στη μέση», ανέφερε ο 52χρονος στους αστυνομικούς.

Και συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Την προηγούμενη εβδομάδα ήμουν συνέχεια κάτω στο κρεβάτι ξαπλωμένος και ακίνητος για να πονάω όσο το δυνατόν λιγότερο. Αφού έκανα την ένεση πονούσα και πάλι αλλά όχι τόσο πολύ. Και ξεκίνησε σιγά – σιγά αυτή την εβδομάδα μια αυπνία από την ένεση γιατί πονούσα πάλι, αλλά όχι όπως πριν τη Μεγάλη Παρασκεύη. Το κυρίαρχο συναίσθημα που είχα μέχρι τη Μεγάλη Παρασκευή ήταν πόνος και μετά τη Μεγάλη Παρασκευή πόνος και άλλα. Μετά την Μεγάλη Παρασκευή αν και πονούσα πάλι, έκανα κάποιες κινήσεις κι έβγαινα έξω. Η κατάσταση αυτή που έζησα μου δημιούργησε διάφορα συναισθήματα, χαρά, πίεση, λίγη τρέλα».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 52χρονος που βύθισε στο πένθος δύο οικογένειες, συνεχίζοντας την απολογία του είπε στους αστυνομικούς: «Έτσι ήμουν μέχρι προχθές, πριν το γεγονός. Έβγαινα για καφέ με κανά φίλο, πήγαινα στα κτήματα με κανά φίλο, έκανε τις δουλειές μου με λίγα λόγια, αλλά με δυσκολία. Περίμενα και έκανα υπομονή να κάνω φυσικοθεραπείες και να περάσει η μέση. Πριν το γεγονός ήμουν στο σπίτι και ξεκίνησα να κάνω βόλτες στη Μονεμβασιά με το αμάξι. Τότε μου συνέβη κάτι και αντί να πάω στην πλατεία, πάω από το μονόδρομο για να μπορέσω να φτάσω στο σπίτι μου».

Καταλήγοντας, ο άνθρωπος που κατηγορείται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και κατά συρροή είπε: «Εγώ ήθελα να κόψω δρόμο, να πάω γρήγορα σπίτι για να τελειώσει η ταλαιπωρία που ένιωθα εκείνη τη στιγμή, είχε κολλήσει το μυαλό μου. Θυμάμαι ότι μου φωνάζανε: “Σταμάτα το αμάξι, πάτησες τον άνθρωπο, πάτησες το μηχανάκι”. Από εκείνη τη στιγμή δεν θυμάμαι, θυμάμαι ότι κάπου σταμάτησα», είπε ο δράστης και συμπλήρωσε: «Ήταν ένα τραγικό γεγονός. Μου λένε ότι παρέσυρες τον έναν 200 μέτρα και τον άλλον 300 μέτρα. Δεν θυμάμαι. Ξέρω κι εγώ; Τι να πω;».

Αίτημα για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη

Την ίδια ώρα, αίτημα διενέργειας ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης υπέβαλε, μέσω του συνηγόρου του, ο 52χρονος κατηγορούμενος. Ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας, ζητεί τη μεταφορά του 52χρονου οδηγού στο ψυχιατρείο και ισχυρίζεται ότι ο πελάτης του πάσχει από μανιοκατάθλιψη. Ο κ. Κούγιας υποστηρίζει ότι η άμεση μεταφορά του εντολέως του στο ψυχιατρείο Τριπόλεως είναι απαραίτητη, ώστε να υπάρχει τεκμηριωμένη γνωμάτευση για την ψυχική του υγεία.

Πρόκειται για έναν άνθρωπο που «δεν έχει καμία επαφή με το περιβάλλον», δήλωσε ο κ. Κούγιας. Σημείωσε ότι δεν πρόκειται για ανθρωποκτονία από πρόθεση αλλά για τροχαίο δυστύχημα.

«Μετά από αυτήν την εξέλιξη, το δικηγορικό μας γραφείο συνεννοήθηκε με τον καθηγητή ψυχιατρικής κο Ιωάννη Νέστορος, επιστήμονα, τον οποίον καθημερινά ορίζουν ως πραγματογνώμονα τα ελληνικά Δικαστήρια, να επισκεφτεί τον ευρισκόμενο σε κρίση μανίας εντολέα μας ώστε να τον εξετάσει και να προτείνει θεραπευτική αγωγή.

Δυστυχώς, οι αστυνομικοί της Αστυνομικής Διευθύνσεως Σπάρτης, ενώ ο κος Νέστορος ταξίδεψε και βρίσκεται στο Α.Τ Σκάλας, δεν επιτρέπουν την επίσκεψη στον κρατούμενο, εγκαταλείποντάς τον επί τρεις συνεχείς ημέρες, σε μια αδιάκοπη μανιακή κρίση.

Προβαίνουμε σ’ αυτήν την ανακοίνωση και θέτουμε προ των ευθυνών τους όλους τους υπευθύνους για οτιδήποτε συμβεί στον συγκεκριμένο κατηγορούμενο, ο οποίος αντί να έχει οδηγηθεί από την πρώτη στιγμή στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Τριπόλεως, του χορηγούνται ισχυρά ηρεμιστικά φάρμακα, χωρίς να έχει εξεταστεί από ειδικό ψυχίατρο, με συνταγές που υπογράφουν παθολόγοι», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ