Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: «Πήρα τα μηνύματα, θα δείτε αλλαγές»

Όλα όσα έγιναν στη συνεδρίαση

Ως πολύ ουσιαστική διαδικασία χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της ΚΟ, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «εξαντλητική, αλλά πολύ ουσιαστική» τη διαδικασία, λέγοντας ότι έγινε με καλή διάθεση.

Μάλιστα, τόνισε ότι «συζητήθηκαν όλα τα θέματα», αλλά και ότι «άκουσα και πράγματα που δεν γνώριζα».

Λίγο νωρίτερα, κατά τη δευτερολογία του, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στη διάρκεια που είχε η συνεδρίαση, λέγοντας ότι ήταν «πέντε ώρες, όχι όπως στον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ υπογράμμισε ότι «πήρα τα μηνύματα για παράπονα από τους γενικούς γραμματείς και θα δείτε αλλαγές».

Μάλιστα, προανήγγειλε συναντήσεις με τους βουλευτές του κόμματος, λέγοντας ότι «θα αρχίσω τις συναντήσεις με βουλευτές ανά 20άδες, για να γίνεται ουσιαστική συζήτηση. Η πόρτα μου είναι ανοιχτή σε όλους».

Επίσης, δήλωσε ότι συμφωνεί με τον Χρήστο Στυλιανίδη, που είπε ότι οι βουλευτές της ΝΔ «πρέπει να τα λένε εδώ (σ.σ.: στην Κοινοβουλευτική Ομάδα), και όχι μόνο στο εντευκτήριο».
Μητσοτάκης στην ΚΟ: Οι πολίτες ζητούν περισσότερη προσπάθεια -Γκρίνιες από βουλευτές για υπουργούς και γάμο ομοφύλων

Να σημειωθεί ότι μετά την πρωτολογία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ, τον λόγο πήραν οι βουλευτές και, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, υπήρξε δημιουργικός διάλογος σε ενωτικό κλίμα.

«Πάμε μπροστά, δίνουμε προτεραιότητα στην καθημερινότητα και τα προβλήματα των πολιτών» ήταν το μήνυμα σχεδόν όλων των βουλευτών.

Έγιναν επισημάνσεις τόσο για θέματα τοπικού χαρακτήρα, που απασχολούν τις εκλογικές τους περιφέρειες, αλλά και για ζητήματα ευρύτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος, με έμφαση στη διατύπωση προτάσεων που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών.

 

Δεν έλειψαν όμως και οι γκρίνιες, οι οποίες εκφράστηκαν σε ήπιους τόνους. Μόνον η παρέμβαση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Μάριου Σαλμά προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πρωθυπουργού.

Ο Μάριος Σαλμάς, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέρθηκε στις τιμές των καυσίμων, λέγοντας «χτυπήσατε τη φοροδιαφυγή στα πετρέλαια; Κάνατε τίποτα για τους πολλούς; Δεν έχω τίποτα με τους υπουργούς, γιατί το επιτελικό κράτος είστε εσείς με πέντε συνεργάτες σας, που τους στέλνετε έτοιμα τα νομοσχέδια».

Ο πρωθυπουργός πήρε αμέσως το λόγο, για να απαντήσει και να βάλει τέλος στο «επεισόδιο». «Δεν δέχομαι υπόνοιες ότι αυτή η κυβέρνηση στήριξε τους λίγους. Δεν πήραμε 41% επειδή στηρίξαμε τους λίγους. Στηρίζουμε τους πολλούς», τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης.

«Οι πολίτες έχουν πολλές απαιτήσεις από εμάς, ζητούν λιγότερα λάθη και περισσότερη προσπάθεια, χειροπιαστά αποτελέσματα αντί για ανέξοδα λόγια» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανοίγοντας τις εργασίες της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το κυβερνητικό έργο πρέπει να έχει χειροπιαστό αποτέλεσμα, που θα βελτιώνει τις ζωές των Ελλήνων, ενώ ξεκαθάρισε ότι «η “γαλάζια” ομάδα μας των 158 βουλευτών θα εξακολουθήσει να υπηρετεί το πρόγραμμά μας και μετά τις ευρωεκλογές ώστε να το υλοποιήσουμε, με σκοπό την περαιτέρω αποκλιμάκωση φόρων, την αύξηση μισθών και τη θωράκιση της χώρας».

«Δεν δέχομαι κουβέντα για τον πατριωτικό χαρακτήρα της ΝΔ»

«Οι πολίτες ζητούν λιγότερα λάθη και περισσότερη προσπάθεια. Χειροπιαστά αποτελέσματα αντί για λόγια», επεσήμανε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του, ο οποίος μίλησε για μια σειρά θεμάτων που αφορούν στις Ευρωεκλογές, τα οποία ωστόσο έλειψαν από τον διάλογο. Ειδική αναφορά έκανε και στην πρόταση για κοινή ευρωπαϊκή πολιτική άμυνας. «Θα επιμείνω και στη νέα σύνθεση της Κομισιόν για τις αθέμιτες πρακτικές των πολυεθνικών και για την από κοινού προστασία του εναέριου χώρου», είπε.

Συμπλήρωσε ότι το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης δεν αλλάζει τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς, σημειώνοντας:

«Έχουμε ένα χρέος να χαράξουμε καθαρό ορίζοντα. Και να μείνουμε μακριά από σύννεφα που θολώνουν το τοπίο, όπως δήθεν ψευτοδιλήμματα περί δήθεν στροφής προς το κέντρο, προς τα δεξιά. Ο δικός μας δρόμος οδηγεί μόνο μπροστά. Και είμαστε μακριά από ξεπερασμένες ταμπέλες που στην εποχή μας μάλλον έχουν εξαντλήσει τη σημασία τους», τόνισε, απορρίπτοντας τα περί επιστροφής στις ρίζες.

«Δεν αρνηθήκαμε ποτέ τις ρίζες μας, αν όμως το δέντρο δεν ψηλώνει και δεν απλώνεται, τότε οι ρίζες ξεραίνονται. Ενώ όταν τα κλαδιά του μεγαλώνουν, τότε δικαιώνουν και εκείνες τον ρόλο τους», ξεκαθάρισε σε αυστηρούς τόνους.

«Δεν εγκλωβιζόμαστε σε απλοϊκούς χαρακτηρισμούς. Η παράδοση για εμάς στη ΝΔ αποτελεί στοιχείο. Βαδίζουμε στον χρόνο ανανεώνοντας τη σκέψη μας και το δυναμικό μας. Λέμε όχι σε αυτούς που θέλουν μια μικρή και φοβική ΝΔ», είπε, υπενθυμίζοντας ότι η ΝΔ κέρδισε πέντε εκλογικές αναμετρήσεις.