Μιλφέϊγ με χαλβά από τη Μαίρη Παναγάκου!

Μοναδικές συνταγές για τους αναγνώστες του FLYNEWS.GR & και τους ακροατές του FLY 89.7 δια χειρός Μαίρης Παναγάκου

Μιλφέϊγ με χαλβά
Υλικά
400 γρ σφολιάτα
300 γρ μαργαρίνη
5 φλ τσ ζάχαρη
5 ποτήρια νερό
2 κουτιά άνθος αραβοσίτου βανίλια
κανέλλα και ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Τρόπος παρασκευής
1. Ανοίγετε την σφολιάτα και την τρυπάτε με πηρούνι σε διάφορα μέρη. Την βάζετε σε ταψί (όχι βουτυρωμένο) και την ψήνετε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο για 10′-15′
στους 180ο.
2. Αφού κρυώσει, κόβετε το ψημένο φύλλο σε τρία παραλληλόγραμμα κομμάτια. Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζετε την μαργαρίνη και το αφήνετενα λιώσει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε
τη ζάχαρη, ρίχνετε 3 ποτήρια νερό και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί.
3. Διαλύετε το άνθος αραβοσίτου σε 2 ποτήρια νερό, το προσθέτετε στην κατσαρόλα, αφού πρώτα χαμηλώσετε τη φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς, για να μην σβωλιάσει το μείγμα.
Όταν αρχίσει να κιτρινίζει, ρίχνετε 1/4 κ γλ κανέλλα ή ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού (ότι σας αρέσει), ανακατεύετε λίγο ακόμα, κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και το
αφήνετε να κρυώσει.
4. Σε μια μακρόστενη φόρμα τοποθετείτε ένα από τα κομμάτια του ψημένου φύλλου και απλώνετε τη μισή ποσότητα από το μείγμα. Το σκεπάζετε με το δεύτερο κομμάτι και απλώνετε
το υπόλοιπο μείγμα. Καλύπτετε το γλυκό με το τελευταίο κομμάτι και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.