Υλικά
1/2 φλ τσ καρυδόψιχα χοντροκομμένη
3/4 φλ τσ καστανή ζάχαρη
1 κ σ βούτυρο αγελάδος
1/4 φλ τσ κρέμα γάλακτος
1 κιλό μήλα, με τη φλούδα τους
Τρόπος παρασκευής
1. Απλώνετε τα καρύδια σε ένα πιάτο και τα καβουρντίζετε στα μικροκύματα σε υψηλή θερμοκρασία για 3′, ξεσκέπαστα. Όταν κρυώσουν τα ψιλοκόβετε και τα κρατάτε στην άκρη.
2. Σε ένα μεγάλο πιάτο που να χωράει και τα μήλα, βάζετε τη ζάχαρη, το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και ψήνετε στα μικροκύματα σε υψηλή θερμοκρασία για 3′.
3. Ανοίγετε μια λακκουβίτσα στο μέσον κάθε μήλου, τα τοποθετείτε στο πιάτο, χωρίς να ακουμπάει το ένα με το άλλο, και τα γεμίζετε με τα καρύδια. Περιχύνετε κάθε μήλο με 1-2 κ σ από το μείγμα βουτύρου
και τα σκεπάζετε με μεμβράνη.
4. Τα ψήνετε στα μικροκύματα σε υψηλή επίσης θερμοκρασία για 5′, μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα, χωρίς όμως να χάσουν το χρώμα τους. Τα βγάζετε από το φούρνο μικροκυμάτων και τα αφήνετε
σκεπασμένα για 10′.
5. Τα σερβίρετε αφού πρώτα τα περιχύσετε με 1 κ σ από τη σάλτσα τους. Συνοδεύονται από αφράτη σαντιγί ή παγωτό.