Μαρμελάδα λεμόνι

Μία ακόμα απολαυστική συνταγή από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά
3 μικρά λεμόνια
3 μικρά λάϊμ
ζάχαρη και νερό

Τρόπος παρασκευής
1. Ξύνετε ελαφρά τις φλούδες λεμονιών και λάϊμ σε ένα τρίφτη. Τα κόβετε σε φέτες και έπειτα τα ψιλοκόβετε. Χρησιμοποιήστε για μεζούρα 1 φλ τσαγιού και για κάθε φλ τσ
φρούτου με το χυμό του, θα υπολογίζετε 3 φλ τσ νερό.
2. Βάζετε τα φρούτα με το νερό τους σε ένα μπολ και τα αφήνετε να μουλιάσουν για 12 ώρες. Έπειτα, τα μεταφέρετε σε κατσαρόλα όπως είναι και τα βράζετε για 20′. Σβήνετε
τη φωτιά και αφήνετε να σταθούν μέσα στην κατσαρόλα για 12 ώρες.
3. Με μεζούρα το φλυτζάνι του τσαγιού, μετράτε την ποσότητα των φρούτων που έβρασαν μαζί με το χυμό τους. Για κάθε 1 φλ τσ προσθέτετε 3/4 φλ τσ ζάχαρη.
4. Βράζετε τα φρούτα με τη ζάχαρη μέχρι να δέσει το σιρόπι και να γίνει ζελέ. Όταν κρυώσει η μαρμελάδα την μεταφέρετε σε καθαρά γυάλινα βάζα.