Μακαρονόπιτα ξεσκέπαστη από τη Μαίρη Παναγάκου

Μία μοναδική συνταγή

Υλικά
7 φύλλα κρούστας
1 φλ τσ βούτυρο λιωμένο
400 γρ μακαρόνια Νο 5 ή Νο 3 (σπασμένα στα 2)
6 αυγά
1 φλ τσ γάλα
150 γρ κρέμα γάλακτος (ή γάλα εβαπορέ αδιάλυτο)
400 γρ κίτρινο ημίσκληρο τυρί τριμμένο
400 γρ φέτα τριμμένη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
1. Βράζετε τα ζυμαρικά 2′ λιγότερο από τον χρόνο βρασίματος που υποδεικνύει η συσκευασία τους. Τα στραγγίζετε καλά. Χτυπάτε τα αυγά με το γάλα, την κρέμα γάλακτος και λίγο αλατοπίπερο. Ανακατεύετε τα τυριά και τα ζυμαρικά.

2. Στρώνετε σε μεγάλο ταψί βουτυρωμένο τα 6 φύλλα κρούστας, καλά βουτυρωμένα μεταξύ τους, έτσι ώστε να καλυφτούν ο πάτος και τα πλαϊνά. Αδειάζετε το μείγμα και διπλώνετε προς τα μέσα τα φύλλα που προεξέχουν.

3. Τσαλακώνετε το τελευταίο φύλλο κρούστας, το κόβετε σε μικρά κομμάτια και το τοποθετείτε ακανόνιστα επάνω στην επιφάνεια της πίτας. Περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 180ο, για 45′-50′, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια.