Μαίνεται η φωτιά στο Λουτράκι

Αυτή την ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων και στην παλαιά και στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου διεξάγεται κανονικά

Με κατεύθυνση προς Αθήνα κινείται το μέτωπο της φωτιάς στο Λουτράκι. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, «η φωτιά καίει πευκοδάσος, βρίσκεται βορείως της ΕΟ και σε απόσταση ασφαλείας άνω των 500 μέτρων από τα διυλιστήρια».

Ο κ. Αρτοποιός επιβεβαίωσε ότι η κυκλοφορία των οχημάτων και στην παλαιά και στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου διεξάγεται κανονικά. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ 100,3 ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Χάρης Βυτινιώτης ανέφερε ότι το μέτωπο της φωτιάς είναι σε απόσταση ασφαλείας τουλάχιστον 1.000 μέτρων από τις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων. Είπε ακόμη ότι τα επικινδυνα σημεία της φωτιάς δεν έχουν αλλάξει από χθες και δεν έχουν εκκενωθεί άλλες περιοχές πέραν αυτών για τις οποίες δόθηκε εντολή εκκένωσης χθες το βράδυ.

Λίγο πριν από τις 7 χθες το απόγευμα εκκενώθηκε ο οικισμός Γλυκιά Ζωή κοντά στην Motor Oil, ενώ το μεσημέρι ζητήθηκε κατεπείγουσα απομάκρυνση των κατοίκων των οικισμών Πανόραμα και Άγιος Χαράλαμπος Λουτρακίου.