Φτωχότερος ο Καραβάς «Έφυγε» ο Γιάννης Νικόλαρος

Συγκλονισμένοι είναι οι κάτοικοι του Καραβά και των γύρω περιοχών από τον πρόωρο χαμό του Ιωάννη Νικόλαρου του Παναγιώτη, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 48 ετών, δίνοντας ολιγόμηνη και άνιση μάχη με την επάρατη νόσο.

Δίνοντας μια παλικαρίσια μάχη, και πάντα με το χαμόγελο να διαγράφεται κάτω από το παχύ του μουστάκι, ο Γιάννης λύγησε νωρίς το βράδυ της Δευτέρας 4-8-2014, βυθίζοντας στο πένθος συγγενείς, συγχωριανούς και φίλους, και αφήνοντας φτωχότερους την οικογένειά του, τον Καραβά και τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού.
Ο Γιάννης Νικόλαρος ήταν ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων και διατηρούσε συνεργείο στη Σπάρτη, στην οδό Τριακοσίων. Το συνεργείο του είχε γίνει σήμα κατατεθέν για συγχωριανούς και φίλους, αφού δεν ήταν λίγοι εκείνοι που περνούσαν από εκεί, είτε για έναν πρωινό καφέ, είτε για να πουν δυο κουβέντες.
Υπήρξε γενικά άνθρωπος της προσφοράς, τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο.
Από νεαρή ηλικία είχε ασχοληθεί με τα κοινά. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά, τον οποίο υπηρέτησε επί τριακονταετία από διάφορα πόστα, μεταξύ των οποίων κι αυτό του Προέδρου για αρκετά χρόνια. Σαν ένας απλός εθελοντής πρωτοστατούσε στις εκδηλώσεις που λάμβαναν χώρα στον οικισμό του Καραβά, έχοντας συνδέσει το όνομά του, αλλά κυρίως τη φυσιογνωμία του με το χωριό και το Σύλλογο!
Θα μπορούσαν πολλά ακόμα να γραφτούν για το Γιάννη, καθώς ο καθένας έχει τις δικές του ξεχωριστές σκέψεις κι αναμνήσεις. Όμως οι φλυαρίες δεν ταιριάζουν με τον χαρακτήρα του που χαρακτηριζόταν κυρίως από εργατικότητα,  πραότητα, ευθυμία και καλοκαρδοσύνη.
Θα σε θυμόμαστε χαμογελαστό και θα σε μιμούμαστε. Καλό ταξίδι φίλε…
Εις το επανιδείν…

*** Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά συνεδρίασε εκτάκτως στο άκουσμα της τραγικής είδησης και αποφάσισε μεταξύ άλλων:
– να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος
 – να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του
– να διαθέσει χρηματικό ποσό για φιλανθρωπικό-κοινωφελή σκοπό
– να κυματίσει μεσίστια η σημαία στην πλατεία του χωριού κατά τη νεκρώσιμο ακολουθία  
– σύσσωμο το Δ.Σ. να παραστεί στη νεκρώσιμο ακολουθία στον ενοριακό Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καραβά.