Λικέρ αρμπαρόριζας

Μοναδική συνταγή από την Μαίρη Παναγάκου

Υλικά
1 λίτρο τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
300 γρ ζάχαρη
1 ξυλαράκι κανέλας Κεϋλάνης
φλούδα από 1 πορτοκάλι
1 κ σ μέλι
2-3 ξυλοκάρφια
10 φύλλα αρμπαρόριζας

Τρόπος παρασκευής
1. Βάζετε σε κατσαρόλα το τσίπουρο με τη ζάχαρη και αφήνετε να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας συνεχώς να λιώσει η ζάχαρη και να μην πάρει βράση.

2. Προσθέτετε τα αρωματικά, το μέλι και τα φύλλα αρμπαρόριζας. Χαμηλώνετε τη φωτιά, στο χαμηλότερο δυνατό σημείο, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 1/2 ώρα.

3. Σβήνετε και αποσύρετε την κατσαρόλα από την εστία και την αφήνετε σκεπασμένη μέχρι να κρυώσει.

4. Μεταφέρετε το κρύο περιεχόμενο σε γυάλινο βάζο που βιδώνει καλά και το αφήνετε σε δροσερό και φωτεινό μέρος για 12-15 ημέρες.

5. Έπειτα το σουρώνετε πολύ καλά με τουλπάνι ή φίλτρο του καφέ, το αδειάζετε σε γυάλινο μπουκάλι και το απολαμβάνετε όπως είναι η με ένα παγάκι και συνοδευτικά σοκολατάκια.