Λικέρ με μανταρίνια

Τρόπος παρασκευής και υλικά από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά
1 λίτρο τσίπουρο
1 κιλό μανταρίνια σφιχτά και πολύ γερά
3 καρφάκια γαρύφαλλα
2 ξυλάκια κανέλας
2 φλ τσ ζάχαρη
Τρόπος παρασκευής
1.    Πλένετε και σκουπίζετε πολύ καλά τα μανταρίνια. Με ένα μυτερό μαχαιράκι τα κόβετε σε φέτες κάθετα, κατά τη φορά που έχουν οι ίδιες οι φετούλες.
2.    Βάζετε τις φετούλες μαζί με τον χυμό τους σε ένα βάζο με φαρδύ στόμιο. Προσθέτετε την ζάχαρη, τα γαρύφαλλα και την κανέλα. Σκεπάζετε τα υλικά με το τσίπουρο.
3.    Κλείνετε ερμητικά το βάζο και το φυλάτε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για 1 μήνα. Μετά περνάτε το λικέρ από τουλπάνι και το αδειάζετε σε γυάλινο μπουκάλι.