Λύκειο Ξηροκαμπίου | Καλά νέα για το Τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών

Επικοινωνία Κρητικού με Πιερρακάκη για την εύρεση λύσης | «Χαίρομαι που η έκθεση των αντικειμενικών δυσκολιών που θα αντιμετώπιζαν τα παιδιά και οι οικογένειές τους εισακούσθηκε»

Εύλογες αντιδράσεις προκάλεσε η Απόφαση της Υφ. Παιδείας & Θρησκευμάτων, Ζέττας Μακρή (εκδόθηκε πριν λίγες μέρες), για την κατά παρέκκλιση έγκριση ολιγομελών τμημάτων Ομάδων Προσανατολισμού στα ΓΕΛ της χώρας. Ανάμεσα στις σχολικές κοινότητες, των οποίων η σύσταση ολιγομελών τμημάτων δεν έτυχε έγκρισης, τα ΓΕΛ Γερακίου, Σκάλας, Κροκεών, καθώς και το “Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Ξηροκαμπίου”.
Επικοινώνησα με την κα. Μακρή, καθώς και τον Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης & Ειδ. Αγωγής, Γιάννη Κατσαρό και με τη συμπληρωματική Απόφαση που εκδόθηκε χθες, πετύχαμε τη συμπερίληψη των τριών πρώτων σχολικών μονάδων.
Για τη Β’ & Γ’ Λυκείου του Ξηροκαμπίου, στις οποίες δεν εγκρίθηκαν τα τμήματα Ομάδων Προσανατολισμού: ήλθα σε επαφή με τον Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Κυριάκο Πιερρακάκη και έχω τη διαβεβαίωση ότι θα δοθεί έγκριση και για τα συγκεκριμένα τμήματα.
Οι αντιδράσεις είναι αναμενόμενες και δικαιολογημένες. Χαίρομαι που η έκθεση των αντικειμενικών δυσκολιών που θα αντιμετώπιζαν τα παιδιά και οι οικογένειές τους εισακούσθηκε.