Λακωνία: Κλειστά τα λογιστικά γραφεία από 12 έως και 21 Αυγούστου

Μετά από απόφαση του Δ.Σ.

Όλοι γνωρίζουν ότι η φετινή χρονιά ήταν μια ακόμα δύσκολη χρονιά για τον κλάδο των λογιστών, με αποκορύφωμα την περίοδο της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, μετά και την αδιάλλακτη στάση του ΥΟ, για τις καταληκτικές ημερομηνίες των φορολογικών δηλώσεων. Οι λογιστές και οι εργαζόμενοι στα λογιστικά γραφεία εργάζονται συνεχώς και μάλιστα κάτω από την ασφυκτική πίεση των προθεσμιών, που πολλές φορές η πίεση αυτή έχει αντίκτυπο στην υγεία όλων μας. Η πίεση αυτή υπάρχει, αφού σκοπός όλου του κλάδου είναι πάντα η ομαλή και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πελατών του.
Μετά από όλα αυτά, το Δ.Σ. σε συνεδρίασή του, προκειμένου να υπάρξει ο αναγκαίος χρόνος ανάπαυσης των Λογιστών αλλά και των εργαζομένων στα λογιστικά γραφεία, ομόφωνα αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά τα λογιστικά γραφεία για το χρονικό διάστημα από 12 έως και 21 Αυγούστου 2024, για όλη την Λακωνία.
Όπως και πέρυσι είχαμε δηλώσει, η ανάπαυση αυτή κρίνουμε αναγκαίο να έχει μόνιμο χαρακτήρα μέσα στον Αύγουστο με μια μικρή απόκλιση στις ημερομηνίες.
Για το λόγο αυτό παρακαλούμε τους πελάτες μας, οι οποίοι ειδικά φέτος έδειξαν την κατανόησή τους στα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας, όπως προβούν στην άμεση τακτοποίηση/διεκπεραίωση των εκκρεμοτήτων τους, ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα. Φυσικά συνεχίζουμε να ζητάμε την κατανόησή τους, αφού γνωρίζουν ότι τα όριά μας έχουν εξαντληθεί και συγχρόνως προέχει η σωματική και ψυχική υγεία μας.
Για τους λόγους αυτούς ζητάμε και από τις Δημόσιες Υπηρεσίες της περιοχής μας (Δ.Ο.Υ., ΣΕΠΕ, ΕΦΚΑ κ.λ.π.), να επιδείξουν κατανόηση και υπομονή σε οποιαδήποτε τυχόν καθυστέρηση προκύψει σε πιθανά αιτήματα διεκπεραίωσης ή και ελέγχων.
Τέλος προσκαλούμε τους συναδέλφους που δεν δύνανται ή δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στην καθορισμένη ανάπαυλα/ανάπαυση ή έχουν επιλέξει για δικούς τους λόγους άλλο ημερομηνιακό διάστημα, να μην υποβάλουν τίποτα και σε καμία πλατφόρμα, για το προαναφερθέν ημερολογιακό διάστημα. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι ένα από τα αιτήματα του κλάδου μας είναι η μετάθεση των καταληκτικών ημερομηνιών του Αυγούστου και η μεταφορά τους στο πρώτο 15νθήμερο ή έστω 10ήμερο του Σεπτεμβρίου.