Κρητικός: Ασφυκτικό το χρονοδιάγραμμα για τις φορολογικές δηλώσεις

Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Σε συνέχεια της συνάντησής του με την Ένωση Φοροτεχνικών-Λογιστών Λακωνίας και αφού έλαβε γνώση των υπομνημάτων τόσο της ιδίας όσο και της Π.Ο.Φ.Ε.Ε., ο βουλευτής Π.Ε. Λακωνίας, Νεοκλής Κρητικός, κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη.

Στην Ερώτηση σταχυολογεί τις δυσλειτουργίες που εμφανίσθηκαν από την έναρξη των προθεσμιών υποβολής των δηλώσεων, για τα φυσικά πρόσωπα και για τα νομικά πρόσωπα/νομικές οντότητες και υπογραμμίζει την πρόδηλη αδυναμία ολοκλήρωσης εντός του ασφυκτικού χρονοδιαγράμματος. Τέλος, ζητεί μόνιμη λύση, ήτοι: νομοθέτηση αυστηρού χρονοδιαγράμματος με σαφή ορισμό ημερομηνίας έναρξης-λήξης, σε εναρμόνιση με τα άρθρα 67 και 68 του ν. 4172/2013.

Αναφορικά με το πλήθος των υπόλοιπων θεσμικών αιτημάτων που έχουν κατ’ επανάληψη διατυπώσει, ο κ. Κρητικός επισήμανε πως «αυτά χρήζουν διευρυμένου διαλόγου, στον οποίο είμαστε έτοιμοι να προσέλθουμε άμεσα, στον αρμόδιο για τη Φορολογική Πολιτική, Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, Χρίστο Δήμα, με την Ένωση Φοροτεχνικών-Λογιστών και το συνάδελφο Θανάση Δαβάκη».