Κρεατόπιτα Ρουμελιώτικη από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά
6 φύλλα χωριάτικα για πίτα
1/2 κιλό χοιρινό μπούτι ψιλοκομμένο με το μαχαίρι
1/2 κιλό μοσχαρίσια σπάλα ψιλοκομμένη, με το μαχαίρι
1 ποτήρι κρασιού άσπρο ξηρό κρασί
130 γρ ρύζι νυχάκι
2 κ σ κεφαλοτύρι τριμμένο
200 γρ τυρί φέτα σκληρή, τριμμένη
2 κ γλ τοματοπελτέ
1 μικρό ξερό κρεμμύδι τριμμένο
6 σκελίδες σκόρδο λιωμένο (προαιρετικά)
1 αυγό χτυπημένο
2 κ σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ σ μαντζουράνα ψιλοκομμένη
3 γαρύφαλλα κοπανισμένα
1/4 κ γλ μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/4 κ γλ κανέλλα σκόνη
5 κ σ ελαιόλαδο
50 γρ βούτυρο λιωμένο
αλάτι και πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
1. Σε βαθύ τηγάνι σοτάρετε το κρέας με το λάδι σε δυνατή φωτιά και αφού ροδίσει ρίχνετε το κρασί και το αφήνετε να βράσει μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.

2. Το βάζετε σε ένα μπολ, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το βούτυρο) και τα ανακατεύετε καλά.

3. Σε καλά βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος, απλώνετε τα 4 φύλλα, αφού πρώτα τα αλείψετε ένα ένα χωριστά με βούτυρο και φροντίζετε να εξέχουν από το ταψί. Απλώνετε το μείγμα πάνω στα φύλλα και το σκεπάζετε με τα άλλα 2 αφού τα βουτυρώσετε ανάμεσα.

4. Αλείφετε την επιφάνεια της πίτας με βούτυρο, τη χαράζετε και την ψήνετε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 160ο, για 1 1/2 ώρα περίπου. Τη βγάζετε από τον φούρνο, αφήνετε να γίνει χλιαρή και την σερβίρετε. Τρώγεται το ίδιο απολαυστικά και κρύα την άλλη ημέρα.