Υλικά
250 γρ βούτυρο | 250 γρ ζάχαρη | 2 κρόκους αυγών | 125 γρ γάλα | ξύσμα ενός πορτοκαλιού | 1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ | 500 γρ αλεύρι γοχ κοσκινισμένο | 1 αυγό χτυπημένο για το άλειμμα
Τρόπος παρασκευής
1. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας συνεχώς με τον γάντζο.
2. Ζυμώνετε καλά και αφήνετε την ζύμη στην λεκάνη να “ξεκουραστεί” για 1 ώρα περίπου.
3. Στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί το ταψί σας, προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο με αντιστάσεις και πλάθετε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα σας αρέσει.
4. Τα τοποθετείτε στο ταψί, τα αλείφετε με τον χτυπημένο κρόκο και τα ψήνετε για 20′ μέχρι να ροδίσουν.