Υλικά για 50-60 κομμάτια
200 γρ βούτυρο
5 κ σ μέλι ρευστό
3 κ σ γάλα εβαπορέ (αδιάλυτο)
1 κ γλ κανέλλα και 1 κ γλ γαρύφαλλο
1/2 κ γλ κάρδαμο
3 αυγά
300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 γρ σιμιγδάλι ψιλό
λίγο αλάτι
45 γρ ζάχαρη
λίγη κανέλλα και ζάχαρη για το πασπάλισμα
Τρόπος παρασκευής
1. Χτυπάτε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη, το μέλι και το γάλα εβαπορέ, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε τα 2 αυγά και τα μπαχαρικά, συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το σιμιγδάλι. Σταματάτε το χτύπημα και ενσωματώνετε με απαλές κινήσεις το μείγμα του βουτύρου στο μείγμα αλεύρου.
Φτιάχνετε μια μαλακή ζύμη και την πλάθετε σε 2 ρολά. Τυλίγετε το κάθε ρολό με σελοφάν και τα αφήνετε για 1 ώρα να ξεκουραστούν στο ψυγείο.
3. Βγάζετε από το ψυγείο και κόβετε με κουπ πατ τα ρολά σε 60 περίπου μπισκοτάκια. Τα τοποθετείτε σε ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Αλείφετε με το 3ο αυγό.
Πασπαλίζετε με ζάχαρη και κανέλλα. Τα αφήνετε και πάλι στο ψυγείο για 20′.
4. Προθερμαίνετε τον φούρνο με τις αντιστάσεις στους 180ο και ψήνετε τα κουλουράκια για 15′. Τα ξεκολλάτε προσεκτικά.
Αν θέλετε να τα κάνετε σιροπιαστά, ετοιμάζετε ένα ελαφρύ σιρόπι με 1/2 φλ τσ μέλι, 2/3 φλ τσ νερό, ξύλο κανέλλας και το βράζετε για 3′. Περιχύνετε τα ζεστά κουλουράκια με το κρύο σιρόπι.
Μαίρη Παναγάκου