Υλικά (για 4 άτομα)
4 φιλέτα κοτόπουλου 2 1/2 κ σ βούτυρο 2 κ σ ηλιέλαιο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι ρύζι αρωματικόΓια τη σάλτσα
3/4 φλ τσ μανιτάρια κομμένα σε φετούλες 1 κ σ βούτυρο 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 κ τσ φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο, ή 1/2 κ τσ ξερό 1 1/2 φλ τσ ζωμό κότας 1/2 φλ τσ λευκό ξηρό κρασί 5-6 ίνες Κρόκου Κοζάνης 2 κ σ βραστό νερό αλάτι και πιπέριΤρόπος παρασκευής
1. Ρίχνετε τον Κρόκο στις 2 κ σ βραστό νερό και αφήνετε να διαλυθεί για 30′ τουλάχιστον. Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα του κοτόπουλου. Ζεσταίνετε 1 1/2 κ σ βούτυρο με το λάδι σε τηγάνι και ψήνετε. τα φιλέτα, μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές. Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζετε και τα διατηρείτε ζεστά. 2. Ρίχνετε το υπόλοιπο βούτυρο στο ίδιο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτετε τα μανιτάρια και σοτάρετε για 3′-4′ ακόμα. Αναμειγνύετε το κρασί με το ζωμό κότας και τα σιγοβράζετε μαζί με το μείγμα μανιταριών. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε τον διαλυμένο Κρόκο και ανακατεύοντας συνεχώς “δένετε” τη σάλτσα. 3. Σερβίρετε τα φιλέτα στα πιάτα, τα περιχύνετε με τη σάλτσα και συνοδεύετε με λευκό αρωματισμένο ρύζι.