Αρνητικά βγήκαν και τα 19 τελευταία δείγματα σε γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς για κορονοϊό αλλά παραμένει η αυξημένη επιφυλακή στο Νοσοκομείο Καλαμάτας η οποία όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται είναι πρωτόγνωρη και παρόμοια προσομοίωση δεν έχει γίνει ούτε σε άσκηση.
Ειδικότερα καθαρή είναι πλέον η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας, καθώς χθες το απόγευμα ήρθαν αρνητικά και τα τελευταία 19 δείγματα από γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς της κλινικής.
Τα θετικά αυτά νέα, όμως, δεν επιτρέπουν εφησυχασμό και χαλάρωση, αλλά πιστή τήρηση των μέτρων και των οδηγιών για την προφύλαξη από τον κορονοϊό απ’ όλους, γιατρούς, νοσηλευτές και κυρίως τους πολίτες, που δεν περιορίζουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους και δε μένουν στο σπίτι.
Στα πλαίσια της ετοιμότητας και της εγρήγορσης στο νοσοκομείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας έφθασαν οδηγίες, ώστε όλοι οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό να εκπαιδευτούν στη χρήση αναπνευστήρων.
Σύμφωνα με την ενημέρωση μας, ο γιατρός και η νοσηλεύτρια της Καρδιολογικής που βρέθηκαν θετικοί στον ιό, αναρρώνουν στα σπίτια τους, χωρίς προβλήματα και θα επιστρέψουν στην εργασία τους μετά από 14 μέρες καραντίνας, όπως προβλέπεται.
Πηγή του Νοσοκομείου Καλαμάτας μας επεσήμανε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα η Καρδιολογική θα επανέλθει στον κανονικό ρυθμό λειτουργίας της, καθώς θα δέχεται και νέα περιστατικά ασθενών με καρδιακά προβλήματα.
Σήμερα αναμένεται να γίνει και να ολοκληρωθεί η απολύμανση στους χώρους της κλινικής, που δεν είχε γίνει μέχρι τώρα, λόγω της παρουσίας ασθενών.
Οσον αφορά την αντιμετώπιση του κορονοϊού, η πηγή μας σημείωσε ότι “πλέον οργανωθήκαμε και χάρις στην οργάνωση δεν μας έχει ξεφύγει η κατάσταση”.
Με βάση την ενημέρωσή μας στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία που έκλεισαν, φιλοξενούνται οι ασθενείς που έχουν ύποπτα συμπτώματα. Εκεί εξετάζονται, τους παίρνουν δείγμα, τους γίνεται ακτινογραφία και παραμένουν μέχρι να έρθει το αποτέλεσμα του δείγματος. Οταν είναι αρνητικό και η κατάστασή τους απαιτεί φροντίδα, μεταφέρονται σε κλινικές του νοσοκομείου.
Στη Μονάδα Εμφραγμάτων που έχει αδειάσει, πρόκειται να φιλοξενηθούν, αν χρειαστεί, τα σοβαρά περιστατικά με κορονοϊό (αυτά που απαιτούν διασωλήνωση) και τα οποία δεν μπορεί να φιλοξενήσει η ΜΕΘ του νοσοκομείου αναφοράς, που για την περιοχή μας είναι το Πανεπιστημιακό στο Ρίο της Πάτρας.
Στη Β’ Παθολογική που έχει αδειάσει, αναμένεται να φιλοξενηθούν τα πιο ελαφρά περιστατικά με κορονοϊό.
“Είναι κατάσταση πρωτόγνωρη, ούτε σε άσκηση δεν το έχουμε κάνει ποτέ”, παρατήρησε η πηγή του νοσοκομείου και σημείωσε: “Βήμα – βήμα προχωράμε. Η Επιτροπή Λοιμώξεων του νοσοκομείου είναι σε συνεννόηση με τον κ. Τσιόδρα. Θα κάνουμε αυτά που θα μας πει. Εκ των υστέρων θα κριθεί. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις οδηγίες του κ. Τσιόδρα”.
Γιάννης Σινάπης