Κορμός Χριστουγέννων “Buche de Noel”

Δια χειρός Μαίρης Παναγάκου

Υλικά
60 γρ αλεύρι
4 κ σ κοφτές κακάο
1 κ γλ μπέκιν
1 πρέζα αλάτι
4 αυγά
3/4 φλ τσ ζάχαρη
1 βανίλια
2 κ σ χλιαρό νερό
2 κ σ ζάχαρη άχνη
1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής (η συνταγή υπάρχει στην ιστοσελίδα μας)

Τρόπος παρασκευής
1.    Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι, το μπέκιν, το κακάο και το αλάτι. Χτυπάτε στο μίξερ 4 αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να έχετε ένα πολύ αφράτο μείγμα. Προσθέτετε τμηματικά το μείγμα αλεύρου και
το νερό, ανακατεύοντας ελαφρά.
2.    Αλείφετε με βούτυρο ένα ρηχό ορθογώνιο ταψί 22Χ30 εκ περίπου και το στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί. Προθερμαίνετε τον αερόθερμο φούρνο στους 160ο και ψήνετε το παντεσπάνι για 15′.
3.    Αναποδογυρίζετε αμέσως το παντεσπάνι επάνω σε αντικολλητικό χαρτί πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη. Ξεκολλάτε το πρώτο χαρτί προσεκτικά, κόβετε τις ξεραμένες άκρες (αν υπάρχουν) και τυλίγετε
το παντεσπάνι σε ρολό, παίρνοντας μέσα και το χαρτί.
4.    Το αφήνετε έτσι τυλιγμένο, ωσότου κρυώσει, το ξετυλίγετε με προσοχή, πετάτε το χαρτί και απλώνετε επάνω τη μισή κρέμα ζαχαροπλαστικής. Το ξανατυλίγετε  και στην υπόλοιπη κρέμα
ζαχαροπλαστικής προσθέτετε κακάο και την απλώνετε σε όλη την επιφάνεια του κορμού.
5.    Σχηματίζετε στο επάνω του μέρος, ελικοειδείς γραμμές με πιρούνι, για να φαίνεται σαν ένα κομμάτι από κορμό δέντρου και κοσκινίζετε επάνω ζάχαρη άχνη, ώστε να μοιάζει χιονισμένο. Στολίζετε με γκί.