Κεμπάπ σόγιας από τη Μαίρη Παναγάκου

Όλα τα βήματα για ένα γευστικό αποτέλεσμα

20 κεμπάπ σόγιας
2 ντομάτες
2 ξερά κρεμμύδια
λίγες σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
ρίγανη
κόκκινο πιπέρι
λάδι
χυμό λεμόνι
σόγια σος

Τρόπος παρασκευής
1.    Βάζετε τη σόγια στο νερό να μαλακώσει. Τη σουρώνετε και την τοποθετείτε σε απλωτό σκεύος. Ψιλοκόβετε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα ρίχνετε στο σκεύος.
2.    Προσθέτετε λίγο κόκκινο πιπέρι, ρίγανη, λάδι και λεμόνι. Περνάτε τα κομμάτια της σόγιας σε καλαμάκια, βάζοντας ανάμεσα κομμάτια πράσινης πιπεριάς. Τοποθετείτε τα κεμπάπ σε ένα ταψί και τα περιχύνετε με σόγια σος.
3.    Τα ψήνετε σε μέτριο αερόθερμο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν καλά. Μόλις είναι έτοιμα χτυπάτε λαδολέμονο με λίγη σόγια σος και τα βουτάτε όσο είναι ζεστά.
4.    Τα σερβίρετε με πίτες κομμένες στα 4, ψιλοκομμένη ντομάτα, ροδέλες κρεμμυδιού, μαϊντανό ψιλοκομμένο και σος γιαουρτιού.