Υλικά για 4 άτομα
150 γρ μανιτάρια ψιλοκομμένα | 500 γρ κιμά μοσχαρίσιο | 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο | 2 κρόκους αυγών | 1 κ γλ ξερό θυμάρι |2 κ γλ ελαιόλαδο | αλάτι, πιπέρι, λάδι για το τηγάνισμα.
Για τη σάλτσα
1 κ σ μαργαρίνη | 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο | 1 φλ τσ κρέμα γάλακτος | 70 γρ καρύδια ψιλοκομμένα | 80 γρ τυρί ροκφόρ | 2 κ τσ μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Τρόπος παρασκευής
1. Σε μεγάλο μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες. Αναμειγνύετε το μείγμα καλά και πλάθετε τα κεφτεδάκια. Τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι και τα διατηρείτε ζεστά σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας.
2. Βάζετε σε τηγάνι τη μαργαρίνη να κάψει και μαραίνετε το κρεμμύδι. Ρίχνετε το ροκφόρ, λιωμένο με το πιρούνι και ανακατεύετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, τον μαϊντανό και τα καρύδια. Ανακατεύετε απαλά σκεπάζετε με το καπάκι και σιγοβράζετε για 10′ περίπου.
3. Ρίχνετε τα κεφτεδάκια μέσα στη σάλτσα και τα γυρίζετε ώστε να πάει η σάλτσα παντού. Πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και σερβίρετε τα κεφτεδάκια συνοδευμένα από άσπρες ή πράσινες ταλιατέλες