Κατσίκι λαδορίγανη από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά
1 1/2 κιλό αρνίσιο μπούτι σε μερίδες
1 φλ τσ παρθένο ελαιόλαδο
1 φλ τσ ξηρό λευκό κρασί
1 κ σ τριμμένη ρίγανη
1 κ σ αλεύρι
1 κ γλ αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
χυμός από λεμόνι

Τρόπος παρασκευής
1. Πλένετε το κρέας και το βάζετε σε κατσαρόλα χωρίς να το στραγγίξετε. Ρίχνετε τόσο νερό όσο να το σκεπάζει. Σιγοβράζετε με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό του.

2. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, ανακατεύετε και αφήνετε να ροδίσει ελαφρά το κρέας. Σβήνετε με το κρασί. Διαλύετε το αλεύρι σε 1 1/2 φλ τσ χλιαρό νερό και προσθέτετε στην κατσαρόλα, μαζί με την ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και τον χυμό από λεμόνι.

3. Σιγοβράζετε με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας για 40′-45′. Το σερβίρετε με την σάλτσα του και πατάτες τηγανητές.