«Καθιστούμε το Δήμο Σπάρτης υπεύθυνο για κάθε ζημιά στις επιχειρήσεις μας»

Επιστολή Διαμαρτυρίας Επαγγελματιών Οδού Βρασίδου (Από Γκορτσολόγου έως Κωνσταντίνου Παλαιολόγου) για τις εξελίξεις στο Open Mall Σπάρτης

Υπεύθυνο για τις ζημιές στις επιχειρήσεις τους καθιστούν το Δήμο Σπάρτης οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην οδό Βρασίδου, από Γκορτσολόγου έως Παλαιολόγου, οι οποίοι σε επιστολή τους προς τον δήμαρχο, Μιχάλη Βακαλόπουλο, τον πρόεδρο του ΔΣ, Στέφανο Βρεττάκο, τους επικεφαλής και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την τροπή που έχει πάρει το έργο του Open Mall, ενώ δεν παραλείπουν να σημειώσουν ότι προσβάλλονται ως πολίτες για την έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με τη διακοπή εργασιών. Ειδικότερα, αναφέρουν:

Κύριε πρόεδρε,

Οι επιχειρήσεις μας δραστηριοποιούνται στην οδό Βρασίδου και συγκεκριμένα στο τμήμα από την οδό Γκορτσολόγου έως την οδό Κ. Παλαιολόγου. Όπως γνωρίζετε, το εν λόγω τμήμα είναι ενταγμένο στο έργο προς ανάπλαση του ανοιχτού κέντρου εμπορίου (Open Mall ).

Παρόλη την καθυστέρηση της έναρξης του έργου ουδέποτε απασχολήσαμε τον Δήμο με ερωτήσεις καθώς ούτε με την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης. Από την έναρξη του έργου οι περαστικοί – πελάτες καθώς κι εμείς οι ίδιοι κινδυνεύουμε από πάσης φύσεως υλικά ( σίδερα , ξύλα , μπάζα ,πρόκες ) που ενώ θα μπορούσαν να καθαριστούν υπάρχουν εκτεθειμένα στον δρόμο. Επιπλέον. επισημαίνουμε ότι είναι σχεδόν αδύνατη η πρόσβαση σε ΑΜΕΑ και γονείς με καρότσια μωρών.

Σε προκείμενη νεροποντή υπάρχει κίνδυνος να εισχωρήσουν μέσα στα καταστήματά μας προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές. Οι εργασίες καθυστερούν σημαντικά, παρά τις προσπάθειες των ελάχιστων εργατών και τεχνικών, οι οποίοι να σημειώσουμε ότι εργάζονταν ακόμα και με τον καύσωνα.

Έχουμε επιδείξει τεράστια υπομονή και σύνεση, παρά τη ραγδαία μείωση των πελατών μας η οποία οφείλεται στην καθυστέρηση στον εν λόγω δρόμο και όχι μόνο σε αυτόν.

Με την παρούσα επιστολή διαμαρτυρίας και μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 28ης / 08 / 2024, όπου εκεί αιφνιδίως και χωρίς ενημέρωση μάθαμε πως ο ανάδοχος του έργου Οpen Mall έχει αιτηθεί διακοπή των εργασιών λόγω μη πληρωμής του, εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας. Παρόλες τις ενοχλήσεις μας ουδέποτε ενημερωθήκαμε και οι απαντήσεις που δόθηκαν δεν αναφέρουν τη διακοπή, που αν μη τι άλλο, μας προσβάλλει ως πολίτες και ως επαγγελματίες.

Συνεπώς, θεωρούμε απαραίτητη την ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου και των μελών του προκειμένου με τα νέα δεδομένα που έγιναν γνωστά, το τμήμα της οδού μας, που παραμένει κλειστό , να ανοίξει , μιας και μεγάλο μέρος των πεζοδρομίων έχουν ολοκληρωθεί. Το οδόστρωμα βρίσκεται στην πρότερή του κατάσταση και απαιτείται επειγόντως σήμανση για την ασφάλεια των περαστικών και ιδιοκτητών των επιχειρήσεων.

Ως εκ τούτου καθιστούμε πλέον τον Δήμο Σπάρτης και τη δημοτική αρχή υπεύθυνους για κάθε μας ζημιά που ήδη έχει προκληθεί και τυχόν θα συνεχίζει να υφίσταται στις επιχειρήσεις μας.

Καλούμε τον δήμαρχο και τους συναρμόδιους του να μας απαντήσουν – ενημερώσουν για την εξέλιξη του έργου και να προχωρήσουν άμεσα στο άνοιγμα της οδού έως ότου ολοκληρωθούν οι όποιες διαδικασίες.

Ενόψει “Λευκής Νύχτας” τα καταστήματά μας -αλλά και σε όλη την πόλη -πρέπει να εργαστούν χωρίς προβλήματα και ενδεχόμενους κινδύνους για τους πελάτες μας.

Παρακαλούμε όπως η εν λόγω επιστολή αποσταλεί άμεσα στους αποδέκτες καθώς και να διαβαστεί στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Σπάρτης.