Οφείλουμε να συμφωνήσουμε ότι η παράταξη του κ. Τατούλη «ξεμπροστιάζει» τους ενόχους για το οικονομικό και περιβαλλοντικό έγκλημα σε βάρος του λαού της Πελοποννήσου με τη ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Μπορεί να διεκδικεί για τον εαυτό της τα εύσημα και τα πρωτεία, αλλά «αποκαλύπτει» ποιοι διαχρονικά έβαλαν πλάτη. Μιλάει – και έτσι είναι – για όλο το Κράτος, κεντρικό και τοπικό, από το 2012 έως σήμερα:
- Κεντρικό Κράτος με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, συγκυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, συγκυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, κυβερνήσεις ΝΔ.
- Περιφερειακές Αρχές με διοίκηση από τον κ. Τατούλη «ανεξάρτητο» με στηρίξεις από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τον κ Νίκα από τη ΝΔ.
- Δημοτικές Αρχές όπου όλοι οι Δήμοι της Πελοποννήσου με δημάρχους «ανεξάρτητους» ή «εξαρτημένους», προοδευτικούς και συντηρητικούς, νέους και «γέρους», έβαλαν πλάτη στην ολοκλήρωση αυτού του έργου που χαρατσώνει άγρια τους δημότες τους.
Αυτό που δε λέει όμως η παράταξη του κ. Τατούλη είναι η πραγματική αιτία για αυτή την «πρωτοφανή» ενότητα και σταθερότητα που επέδειξαν όλοι αυτοί οι κρατικοί φορείς, για πάνω από μια δεκαετία, παρά τις εναλλαγές στις διοικήσεις τους. Η αιτία δεν είναι άλλη από το καπιταλιστικό κέρδος! Και πιο συγκεκριμένα το σταθερό, εγγυημένο για 30 χρόνια, επιχειρηματικό κέρδος που εξασφάλισε η εταιρία που «σύμπραξε» με το δημόσιο! Αυτή είναι η επιχειρηματικότητα που στο όνομά της πίνουν νερό όλα τα αστικά κόμματα. Κρατικοδίαιτη, σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος, σε βάρος ακόμα και του περιβάλλοντος!
Όταν λοιπόν θα κληθεί ο λαός να πληρώσει αυτές τις πολιτικές επιλογές, με κατακόρυφη αύξηση των δημοτικών τελών για τα κέρδη της ΣΔΙΤ να θυμηθεί τους ενόχους και να τους τιμωρήσει όπως τους αξίζει.
ΥΓ. Όταν θα ξεκινήσει η καρκινογόνος καύση των σκουπιδιών που ουσιαστικά προανήγγειλε ο πρωθυπουργός από την Παλαιόχουνη, ελπίζουμε ύστερα από όλη αυτή την «ομοψυχία» που επέδειξαν οι παραπάνω την προηγούμενη δεκαετία, να μην ψάχνουν τρύπα να κρυφτούν…
(Η καύση προβλέπεται από το Κεντρικό και το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων, προκειμένου να μειωθεί ο όγκος τους και τελικά να πιαστεί ο στόχος του 10% στα υπολείμματα που θα θάβονται έως το 2030).