Υλικά
1 πακέτο φύλλο, τύπου Βηρυτού 1/2 κιλό καρύδια 1 φλ τσ ρύζι γλασέ 1 1/2 κ γλ κανέλα, σκόνη 1/2 φλ τσ ζάχαρη 1/2 κ γλ γαρίφαλο, σκόνη λίγο μοσχοκάρυδο σε σκόνη 1 ποτήρι ελαιόλαδοΓια το σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη 3 ποτήρια νερό 1 ξυλάκι κανέλας 1 κ γλ χυμό λεμόνι 1 φλούδα λεμονιούΤρόπος παρασκευής
1. Βράζετε το ρύζι σε αρκετό νερό και το στραγγίζετε. Ψιλοκόβετε τα καρύδια και τα ανακατεύετε με το ρύζι, την κανέλα, το γαρίφαλο και τη ζάχαρη. Στρώνετε το 1/3 από τα φύλλα, αλείφοντας το καθένα με λάδι και ρίχνετε σαν να τα ραντίζετε το 1/2 από το μείγμα.2. Στρώνετε τα μισά από τα υπόλοιπα φύλλα (πάλι αλειμμένα με λάδι) και ρίχνετε το υπόλοιπο μείγμα. Από πάνω, βάζετε τα υπόλοιπα φύλλα, λαδωμένα και αυτά. Χαράζετε την πίτα με μαχαίρι σε ρομβοειδή κομμάτια.
3. Προθερμαίνετε τον αερόθερμο φούρνο και ψήνετε στους 160ο για 35′. Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να γίνει χλιαρή. Ετοιμάζετε το σιρόπι, βράζοντας για 3′. Το αφήνετε να κρυώσει και σιροπιάζετε τη χλιαρή καρυδόπιτα.