Καρυδόπιτα με γλάσο σοκολάτας

Υλικά
10 αυγά | 1 1/2 φλ τσ ζάχαρη | 1 1/2 φλ τσ φρυγανιά τριμμένη | 3 1/2 κ τσ κανέλλα τριμμένη | 2 κ γλ μπέκιν πάουντερ | 2 φλ τσ ψιλοκομμέναα καρύδια

Για το σιρόπι
2 φλ τσ ζάχαρη | 2 φλ τσ νερό | 1 κ γλ γλυκόζη | 2 κ σ κονιάκ | φλούδα πορτοκαλιού

Για το γλάσο
250 γρ κουβερτούρα λιωμένη | 1 φλ τσ κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ αδιάλυτο ολόκληρα καρύδια για διακόσμηση

Τρόπος παρασκευής
1. Χτυπάτε καλά στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ, τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να είναι αφράτο και πηχτό. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ρίχνετε σιγά σιγά στο μείγμα των αυγών προσέχοντας να μην ξεφουσκώσουν, ενώ τα ανακατεύετε με σπάτουλα, κυκλικά από κάτω προς τα επάνω, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

2. Αδειάζετε το μείγμα σε βαθειά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα. Ψήνετε στους 160ο προθερμασμένου αερόθερμου φούρνου για 45′-50′. Βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε να κρυώσει.

3. Ετοιμάζετε το σιρόπι, βράζοντας τα υλικά για 6′-7′ από την ώρα που θα πάρουν βράση. Σιροπιάζετε την κρύα καρυδόπιτα με το ζεστό σιρόπι.

4. Φτιάχνετε το γλάσο σοκολάτας, ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί και καλύπτετε το γλυκό. Διακοσμείτε με ολόκληρα καρύδια.

Μαίρη Παναγάκου