Υλικά
1 πακέτο κανταϊφι 1 κιλό κάστανα 1φλ του καφέ κρέμα γάλακτος 1/2 φλ τσ κονιάκ 1 φλ τσ βούτυρο φρέσκο, λιωμένο Για τη σος σοκολάτας 250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα 1 φλυτζανάκι ζάχαρη 2 κ σ κονιάκ 100 γρ καρυδόψιχα ψιλοκομμένη Τρόπος παρασκευής 1. Βράζετε καλά τα κάστανα και τα ξεφλουδίζετε. Τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ και προσθέτετε το κονιάκ και την κρέμα γάλακτος. 2. Ανοίγετε με τα χέρια σας το κανταϊφι και το χωρίζετε σε 12 μέρη. Τοποθετείτε σε καθένα 1 κ σ από το μείγμα και τα διπλώνετε σε κανταϊφια. Τα αλείφετε με το φρέσκο βούτυρο και τα ψήνετε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο, στους 160ο για 45′. 3. Ετοιμάζετε τη σος σοκολάτας: Βράζετε τη ζάχαρη με το κονιάκ, για 3′ και φτιάχνετε ένα ελαφρύ σιρόπι. Προσθέτετε την κουβερτούρα, κομμένη σε κομμάτια και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να λιώσει, ανακατεύοντας συνεχώς. 4. Προσθέτετε την καρυδόψιχα και περιχύνετε τα κανταίφια, μόλις βγουν από το φούρνο.