Κανταϊφι Γιαννιώτικο από τη Μαίρη Παναγάκου
Όλα τα υλικά που θα χρειαστείτε
Υλικά (για ένα μεγάλο ταψί)
1 πακέτο φύλλο κανταϊφι
1 πακέτο φύλλο μπακλαβά
300 γρ καρυδόψιχα ψιλοτριμμένη
2 κ σ φρυγανιά τριμμένη
3 κ σ ζάχαρη
1 κ γλ κανέλλα
1 φλ τσ βούτυρο γάλακτος
Για το σιρόπι
4 φλ τσ ζάχαρη
2 1/2 φλ τσ νερό
4-5 σταγόνες χυμό λεμονιού
1 ξύλο κανέλλας
Τρόπος παρασκευής
1. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε την καρυδόψιχα, την ζάχαρη, την κανέλλα και την τριμμένη φρυγανιά.
2. Στρώνετε σε ένα ορθογώνιο ή στρογγυλό ταψί, που έχετε βουτυρώσει καλά, τα μισά φύλλα μπακλαβά, αλείφοντας ένα ένα με βούτυρο. Ανοίγετε το μισό κανταϊφι με τα δάχτυλά σας και το απλώνετε επάνω στα φύλλα.
3. Πασπαλίζετε, ώστε να πάει παντού, με το μείγμα της γέμισης και ραντίζετε με άφθονο βούτυρο. Σκεπάζετε με το υπόλοιπο κανταϊφι, καλά ξασμένο και από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα μπακλαβά, ένα ένα καλά βουτυρωμένα μεταξύ τους.
4. Χαράζετε το κανταϊφι με ένα μυτερό μαχαίρι, (μόνο τα φύλλα) και περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνετε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο, στους 160ο για 1 ώρα.
5. Βράζετε το σιρόπι μέχρι να δέσει λίγο, για 4′-5′ και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς. Βγάζετε από τον φούρνο το κανταϊφι και όπως είναι καυτό, το περιχύνετε κουταλιά-κουταλιά με το κρύο σιρόπι.
6. Το αφήνετε για 1 ώρα να απορροφήσει το σιρόπι, το κόβετε μέχρι κάτω, εκεί που το είχατε χαράξει και το σερβίρετε σκέτο ή με παγωτό της αρεσκείας σας.
Προηγούμενο
Επόμενο