Υπάλληλοι Δήμου Σπάρτης: «Να ανακαλέσει ο εργολάβος»

Για λεκτική βία, κακομεταχείριση και σπίλωση κάνει λόγο το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Σπάρτης, ζητώντας από τον ιδιοκτήτη της κατασκευαστικής εταιρείας που έχει αναλάβει σημαντικά έργα στην πόλη, να ανακαλέσει, προαναγγέλλοντας νομικές ενέργειες σε κάθε άλλη περίπτωση.

Για λεκτική βία, κακομεταχείριση και σπίλωση κάνει λόγο το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Σπάρτης, ζητώντας από τον ιδιοκτήτη της κατασκευαστικής εταιρείας που έχει αναλάβει σημαντικά έργα στην πόλη, να ανακαλέσει, προαναγγέλλοντας νομικές ενέργειες σε κάθε άλλη περίπτωση.  Καμία ανοχή σε τίποτα και σε κανέναν, σημειώνουν χαρακτηριστικά. Ακολουθεί το κείμενο που απέστειλαν προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης, Στέφανο Βρεττάκο, τον Δήμαρχο Σπάρτης, Μ. Βακαλόπουλο, τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Ντία Τζανετέα, Βαγγέλη Βαλιώτη, Τασία Κανελλοπούλου, Πέτρο Δούκα και Δημήτρη Αρφάνη, καθώς και σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους.

Βρισκόμαστε για ακόμα μια φορά στην δυσάρεστη θέση να εκφράσουμε την δυσαρέσκειά μας και την έντονη διαμαρτυρία μας για τα όσα γεγονότα έχουν λάβει χώρα το τελευταίο διάστημα, αναφορικά με την λεκτική “κακομεταχείριση” συναδέλφων μας.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. γίναμε κι εμείς γνώστες πληροφοριών ως προς τους χαρακτηρισμούς συναδέλφων μας, σε επιστολές κατασκευαστικής εταιρείας που έχει αναλάβει την εκτέλεση ενός μεγάλου και υψίστης σημασίας έργου (και όχι μόνο ενός) στην πόλη μας.

Αναζητώντας τα συγκεκριμένα έγγραφα, με μεγάλη μας έκπληξη, διαπιστώσαμε ότι ο υπογράφων, σπιλώνει και κακομεταχειρίζεται την επαγγελματική και προσωπική αξιοπρέπεια συναδέλφων μας της Τεχνικής Υπηρεσίας, με τρόπο ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ και ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΟ και ο οποίος χρήζει περαιτέρω διερεύνησης ως προς την προστασία των συναδέλφων μας στα πλαίσια της άσκησης λεκτικής βίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται νομικά.

Δεν θα μακρηγορήσουμε, γιατί τις απόψεις μας και τις ανησυχίες μας τις έχετε ξαναδιαβάσει και ευελπιστούμε να τις έχετε όλοι σας αφουγκραστεί. Θα τονίσουμε όμως για ακόμα μια φορά ΕΝΤΟΝΑ και ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ ότι, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΒΑΛΛΕΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΔΕΛΦΩΝ, ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ!!!!! Οποιοσδήποτε αντιμετωπίζει οποιοδήποτε θέμα σχετίζεται με υπηρεσίες του Δήμου, είναι υποχρεωμένος να απευθύνεται στην Διοίκηση του Δήμου και τους Πολιτικούς Προϊσταμένους των Υπηρεσιών για την εξεύρεση λύσης. Για κάθε Πρόβλημα υπάρχει Λύση, εκτός και τεχνιέντως το κάθε πρόβλημα που δημιουργείται και δημιουργείτε, εξυπηρετεί άλλου είδους συμφέροντα, αλλά ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ των υπαλλήλων – συναδέλφων μας!

1. ΚΑΛΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ τον υπεύθυνο της κατασκευαστικης εταιρείας, που μόνο στόχο έχει να εξαπολύει μύδρους προς τους συναδέλφους μας, είτε εγγράφως είτε μέσω των ΜΜΕ, να ανακαλέσει και να λάβει υπόψη του, τόσο ο ίδιος όσο και οποιοσδήποτε επαναλάβει κάτι αντίστοιχο, πως το Σωματείο Υπαλλήλων Δήμου Σπάρτης, θα υπερασπιστεί κάθε νόμιμο δικαίωμά του, για την προστασία των συναδέλφων μας.

2. ΥΠΕΝΘΥΜΊΖΟΥΜΕ στην Διοίκηση του Δήμου, πως είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΈΝΗ να εφαρμόζει την ισχύουσα νομοθεσία, ως προς την άσκηση κάθε μορφής Βίας στο χώρο εργασίας, τόσο από εσωτερικούς όσο και από εξωτερικούς παράγοντες.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟΙ ΤΡΑΓΟΙ ΟΠΟΙΑΣΔΉΠΟΤΕ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΗΣ ΠΑΡΩΔΙΑΣ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ. ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΑΛΛΟΥ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ.

Μετά τιμής

Σωματείο Υπαλλήλων Δήμου Σπάρτης

Ο Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτριος Κωτσονούρης – Κοκκίνης Ευστράτιος Γεωργανές