Ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών 2024

Με θέμα «Οι Εξαρτήσεις σε ένα κόσμο εξαρτημένο»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκε στην Πνευματική Εστία Σπάρτης η Ημερίδα με τίτλο «Οι Εξαρτήσεις σε ένα κόσμο εξαρτημένο» σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ Κύτταρο – Οξυγόνο Καλαμάτας. Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας κ. Βερούτης Θεόδωρος, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Βακαλόπουλος Μιχάλης, ο π. Ευστάθιος Πορφύριος, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. κ. Ευσταθίου και ως γραμματέας του Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης, ο Δ/ντής του τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας κ. Λυμπέρης Παναγιώτης – Αστυνόμος Α΄ και η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης κα Παπαστάθη Σοφού Ευγενία.

Η ημερίδα ξεκίνησε με την ομιλία του Επιστημονικού στελέχους κα Παπαδοπούλου Ιωάννα – Ψυχολόγος MSc, η οποία μίλησε για την Πρόληψη, τη Φιλοσοφία και τις Πρακτικές της και της Επιστημονικά Υπεύθυνης κας Καργάκου Κατερίνας – Κοινωνική Λειτουργός MSc, PhD, η οποία παρουσίασε τον φορέα και το έργο του Κέντρου Πρόληψης.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ο κ. Παπαμακάριος Γιώργος – Υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ – ΟΞΥΓΟΝΟ παρουσίασε τη θεραπευτική πρόταση και τις υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ, ενώ ακολούθησαν η εκπρόσωπος του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ Κύτταρο-Οξυγόνο Καλαμάτας και ένα μέλος του θεραπευτικού προγράμματος, οι οποίοι μέσα από τη δική τους εμπειρία έδωσαν την ελπίδα για την δυνατότητα απεξάρτησης από τις ουσίες και τις εθιστικές συμπεριφορές, ενώ παράλληλα μετέφεραν το μήνυμα για την καταπολέμηση του κοινωνικού στίγματος που φέρουν τα άτομα που σχετίζονται με τον εθισμό.

Η ημερίδα έκλεισε με την απονομή τιμητικής πλακέτας στον π. Ορφανάκο Κωνσταντίνο, ο οποίος επί 20 συναπτά έτη υπήρξε αρωγός, προσφέροντας την πολύτιμη, ανιδιοτελή και πολυετή προσφορά του στο έργο του «Διαύλου» ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κ.Π., εκπροσωπώντας την Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης. Την τιμητική πλακέτα προσέφεραν η Πρόεδρος του Δ.Σ. κα Παπαστάθη – Σοφού Ευγενία, ο Ταμίας του Δ.Σ. κ. Μαυρομιχάλης Κωνσταντίνος και ο Γραμματέας το Δ.Σ. π. Ευστάθιος Πορφύριος.

Το Κέντρο Πρόληψης «Δίαυλος» ευχαριστεί το Δ.Σ. της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης για την παραχώρηση του χώρου προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι εργασίες της ημερίδας.