Ο Νεοκλής Κρητικός στον Βασίλη Κικίλια

Όλα όσα συζητήθηκαν

Με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, συναντήθηκε την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, ο βουλευτής Π.Ε. Λακωνίας, Νεοκλής Κρητικός.

Συζήτησαν για το εθνικό πρόγραμμα Πολιτικής Προστασίας «ΑΙΓΙΣ», στόχος του οποίου είναι με συνδυασμό δράσεων να μεγιστοποιηθεί η αποτελεσματικότητα στην κατεύθυνση πρόληψης και αντιμετώπισης των συνεπειών της κλιματικής κρίσης. Οι δράσεις περιλαμβάνουν την προμήθεια πυροσβεστικών αεροσκαφών, ελικοπτέρων, σκαφών και οχημάτων αλλά και δράσεις εκπαίδευσης του προσωπικού και ενημέρωσης του κοινού.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κρητικός επανέφερε στον κ. Υπουργό, παλαιότερο αίτημα της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σπάρτης για την κάλυψη των αναγκών της κατά την αντιπυρική περίοδο, με όχημα δασικού τύπου. Επιπλέον, του διαβίβασε πρόσφατο αίτημα του Συλλόγου «Πρόληψης & Καταστολής Δασικών Πυρκαγιών και Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων», με έδρα το Ξηροκάμπι, για την ενίσχυσή του με πυροσβεστικό όχημα. Ο κ. Κικίλιας δεσμεύθηκε για τη χορήγησή τους, από το επόμενο έτος.

«Ανανεώσαμε το ραντεβού μας, για τα τέλη φθινοπώρου, σε Forum για την Κλιματική Αλλαγή, που θα διεξαχθεί στη Σπάρτη», σημείωσε ο Νεοκλής Κρητικός.

Τέλος, ο βουλευτής Π.Ε. Λακωνίας, είχε σύντομη συνομιλία με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο, Θεόδωρο Βάγια.