Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο Δήμαρχος Καλαμάτας τόνισε ότι «ο Δήμος Καλαμάτας έχει κάνει έναν αγώνα επτά χρόνια για τη διατήρηση του στρατοπέδου.
Θεωρούμε ότι, πέρα από τους ιστορικούς λόγους, υπάρχουν και άλλα ζητήματα που έχουν σχέση με την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής, μιας περιοχής στην οποία θα υπάρξουν στο μέλλον εξελίξεις, όσον αφορά στα πετρέλαια ως παράδειγμα, καθώς και για την οικονομία της περιοχής, διότι μία στρατιωτική μονάδα συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη, όπως και να το κάνουμε.
Το στρατόπεδο Παπαφλέσσα είναι συνδεδεμένο για πάρα πολλές δεκαετίες με την Καλαμάτα. Από εκεί πέρασαν οι πρόγονοί μας, αγωνίστηκαν. Είναι συνδεδεμένο με τη ζωή χιλιάδων Ελλήνων, που πέρασαν από ΄δώ.
Το στρατόπεδο δεν κλείνει για πρώτη φορά τώρα, έχει ξανακλείσει το 2011. Ο Δήμος συνέβαλε σημαντικά κατά την περίοδο που το στρατόπεδο ήταν κλειστό στην τακτοποίηση πολλών ζητημάτων και στη συντήρηση του στρατοπέδου.
Είχα πει στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ότι ο Δήμος Καλαμάτας είναι διατεθειμένος να συμβάλει και τώρα οικονομικά στη λειτουργία του.
Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμος Καλαμάτας δε συντάσσει το στρατιωτικό δόγμα της χώρας, ούτε εμείς οι δήμαρχοι θα πούμε πού θα πάνε τα στρατόπεδα.
Ας μας καλέσουν, όμως, ας γίνει μία συζήτηση, ας γίνει μία αιτιολόγηση και, το κυριότερο, ας μας πουν τι θα γίνει με την 120 ΠΕΑ. Αυτό παρουσιάζεται εδώ και τρία χρόνια περίπου όπως «το τυράκι στη φάκα»: «Θα αναβαθμίσουμε την 120 ΠΕΑ». Δηλαδή, ακριβώς τι θα γίνει στην 120 ΠΕΑ; Δυστυχώς, δεν έχει γίνει τίποτα σε κανένα επίπεδο. Ακόμη οι Ίκαροι εκπαιδεύονται και πετούν με αεροπλάνα ηλικίας 50 ετών, με τον ηρωισμό και τη γνώση των μηχανικών της Αεροπορίας.
Έχω ζητήσει ραντεβού από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας. Νομίζω ότι πρέπει να με καλέσει στoν προσεχή χρόνo, ώστε να μπορώ να εξηγήσω κι εγώ στους συμπολίτες τι συμβαίνει.
Συμπερασματικά, είμαστε κάθετα αντίθετοι με το κλείσιμο του στρατοπέδου Παπαφλέσσα».