Γρηγοράκου: «Χωρίς συγκεκριμένες λύσεις για τα προβλήματα του Π.Σ. Λακωνίας»

Πώς σχολιάζει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ την απάντηση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Δεν φαίνεται διατεθειμένο το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να καλύψει τις ελλείψεις προσωπικού στο Πυροσβεστικό Σώμα Λακωνίας, όπως προκύπτει από την Απάντηση με αρ.πρωτ. 330 στην Ερώτηση της Βουλευτού Λακωνίας με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής κας Νάγιας Γρηγοράκου με τίτλο: Δραματικές ελλείψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα στη Λακωνία.

Υπενθυμίζεται ότι η Βουλευτής είχε ζητήσει από τον αρμόδιο Υπουργό την επαρκή στελέχωση του Πυροσβεστικού Σώματος στον Νομό Λακωνίας, καθώς και μόνιμες προσλήψεις προσωπικού ώστε να καλυφθούν οι κενές θέσεις. Παράλληλα, είχε κάνει εκτενή αναφορά στο πρόβλημα της υπερεργασίας των πυροσβεστών, οι οποίοι λόγω της υποστελέχωσης αναγκάζονται κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου να βρίσκονται σε καθεστώς μόνιμης επιφυλακής, σωρεύοντας μέρες ανάπαυσης που ούτε χορηγούνται, αλλά ούτε και αποζημιώνονται.

Στην πρώτη παράγραφο της σχετικής Απάντησης το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας μας γνωστοποιεί ότι «η διασφάλιση του υψηλότερου δυνατού επιπέδου αποτελεσματικότητας των πυροσβεστικών Υπηρεσιών, η μέριμνα για το προσωπικό, καθώς και η επίλυση των όποιων ανακυπτόντων ζητημάτων αποτελούν μείζονες προτεραιότητες του».

Δυστυχώς, η συνέχεια δεν επιβεβαιώνει τα παραπάνω. Η γενικόλογη και αόριστη Απάντηση του Υπουργού – στην οποία δεν αναφέρεται ούτε μία φορά η λέξη Λακωνία(!) – αποδεικνύει πως η επαρκής στελέχωση του Πυροσβεστικού Σώματος Λακωνίας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά και η επίλυση των συσσωρευμένων προβλημάτων του που απειλούν την αποτελεσματικότητά του και κατά συνέπεια την ασφάλεια των πολιτών, δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση προτεραιότητα για την Κυβέρνηση.