Γρανίτα ροδάκινο

Δια χειρός Μαίρης Παναγάκου

Υλικά
1 κιλό ώριμα ροδάκινα
4 ποτήρια νερό
1 φλ τσ σαντιγί
1 φλ τσ ζάχαρη
1 βανίλια ή λίγο ξύσμα λεμονιού

Τρόπος παρασκευής
1. Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τα καλά πλυμένα και κομμένα σε κομμάτια ροδάκινα με το νερό τη ζάχαρη και τη σαντιγί. Προσθέτετε τη βανίλια ή το ξύσμα λεμονιού για άρωμα και αδειάζετε τη γρανίτα στο δοχείο παγωτού και τοποθετείτε στην κατάψυξη για 2 περίπου ώρες. Έπειτα είναι έτοιμη να τη σερβίρετε.