Γλυκό του κουταλιού καρότο από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά
500 γρ καρότα καθαρισμένα | 1 λτ νερό και 1 κ γλ ξινό | 500 γρ ζάχαρη | 300 γρ νερό | 100 γρ αμύγδαλα ασπρισμένα (προαιρετικά) | 10 μοσχοκάρφια.

Πως φτιάχνεται
1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καρότα. Τα κόβουμε κατά μήκος σε λωρίδες πάχους 1/2 εκ. Διαλύουμε το ξινό σε 1 λίτρο νερό και αφήνουμε μέσα τα καρότα για 2 ώρες. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε.

2. Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τα 300 γρ νερό και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε τα καρότα και τα αμύγδαλα. Αφήνουμε να βράσει για 5′ από τη στιγμή που θα πάρει βράση. Σβήνουμε και αφήνουμε την κατσαρόλα επάνω στο μάτι της κουζίνας, για 10′. Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα.

3. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει. Τοποθετούμε το γλυκό σε αποστειρωμένο βάζο και το διατηρούμε σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο.