Γλυκό σοκολάτας με κάστανα από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά για 6-8 άτομα
1/2 κιλό κάστανα σε νερό τυποποιημένα ή φρέσκα ξεφλουδισμένα | 50 γρ γάλα | 1 κ σ ζάχαρη και 1 βανίλια | 200 γρ βούτυρο | 100 γρ ζάχαρη | 2 κ σ ρούμι ή κίρς

Για το γλάσο σοκολάτας
70 γρ κουβερτούρα | 1 κ σ νερό | 30 γρ βούτυρο

Τρόπος παρασκευής
1. Βράζετε σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, το γάλα, τα κάστανα και τη ζάχαρη με τη βανίλια. Ρίχνετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο μίξερ και δουλεύετε τα κάστανα μέχρι
να γίνουν πουρές.

2. Αναμειγνύετε με τον πουρέ από τα κάστανα, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το ποτό. Μεταφέρετε το μείγμα σε μια ρηχή φόρμα, τετράγωνη ή παραλληλόγραμμη. Την αφήνετε στο ψυγείο για 5 ώρες.

3. Ετοιμάζετε το γλάσο της σοκολάτας σε μπεν μαρί. Βάζετε την σοκολάτα να λιώσει και προσθέτετε το βούτυρο και το νερό. Ανακατεύετε απαλά μέχρι να λιώσει.
Ξεφορμάρετε το γλυκό και το καλύπτετε με το γλάσο.