Υλικά
650 γρ κάστανα | 130 γρ σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη | 130 γρ μαργαρίνη και λίγη ακόμα για για το ταψί | 130 γρ ζάχαρη | 1 βανίλια | σαντιγύ για το γαρνίρισμα
Πως φτιάχνεται
1. Πλένετε τα κάστανα, τα χαρακώνετε και τα βράζετε για 1/2 ώρα. Τα καθαρίζετε και τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Προσθέτετε στον πολτό τη ζάχαρη, το βούτυρο, τη βανίλια και τη σοκολάτα. Ανακατεύετε καλά το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.
2. Βουτυρώνετε ένα ταψί και στρώνετε μέσα μια λαδόκολλα. Απλώνετε το γλυκό μείγμα, το ισιώνετε με την σπάτουλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο αερόθερμο για 45-50′, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του.
3. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει επάνω σε σχάρα, το αναποδογυρίζετε και αφαιρείτε την λαδόκολλα. Κόβετε σε κομμάτια και όταν είναι να το σερβίρετε το γαρνίρετε με την σαντιγύ και ρολλάκια κουβερτούρας στην κορυφή.