Υλικά
4 αυγά
4 κ σ ζάχαρη
4 κ σ ψιλό σιμιγδάλι
1/2 κ γλ μπέκιν πάουντερ
1/2 νεροπότηρο αμυγδαλόψιχα, ασπρισμένη, τριμμένη στο μπλέντερ
λίγο βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
Για το σιρόπι
1 ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτήρι νερό
φλούδα από 1 λεμόνι
1 κ σ χυμό λεμονιού
Τρόπος παρασκευής
1. Χτυπάτε τα ασπράδια σε πολύ σφικτή μαρέγκα και τα αφήνετε στο ψυγείο. Σε άλλο μπολ χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν. Κατόπιν προσθέτετε κουταλιά κουταλιά το σιμιγδάλι ενώ συνεχίζετε το χτύπημα, το μπέκιν και την αμυγδαλόψιχα. Τέλος προσθέτετε την μαρέγκα, κατά μικρές ποσότητες και ανακατεύετε καλά.
2. Βουτυρώνετε το ταψί σας και απλώνετε το μείγμα. Προθερμαίνετε τον αερόθερμο φούρνο στους 160ο και ψήνετε για 40′-45′, μέχρι να πάρει χρώμα και να φουσκώσει.
3. Βγάζετε από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει. Ετοιμάζετε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά μαζί. για 3′-4′, από την ώρα που θα πάρουν βράση.
4. Περιχύνετε το γλυκό και γαρνίρετε με φρέσκα φρούτα του δάσους ή φρουϊ γλασέ ψιλοκομμένα.