Γλυκάκια από φιστίκια Αιγίνης και ανθόνερο

Με την υπογραφή της Μαίρης Παναγάκου

Υλικά
1/2 κιλό φιστίκια Αιγίνης ανάλατα
1 φλ τσ ζάχαρη άχνη
ανθόνερο
3 ασπράδια φρέσκου αυγού

Τρόπος παρασκευής
1.   Τρίβετε τα φιστίκια (στο γουδί ή στο μπλέντερ) και τα ανακατεύετε με τη ζάχαρη άχνη. Ρίχνετε σιγά σιγά, τόσο ανθόνερο ώστε να γίνει μια εύπλαστη μάζα, όχι πολύ σφιχτή.
2. Χτυπάτε τα ασπράδια με μερικές σταγόνες χυμό φρ λεμονιού, σε σφιχτή μαρέγκα. Τα ανακατεύετε προσεκτικά με το μείγμα, φιστίκι, άχνη και ανθόνερο.
3.  Πλάθετε με το μείγμα μικρές μπαλίτσες και ψήνετε σε αερόθερμο φούρνο στους 120ο, για 30′, περίπου. Τα τυλίγετε, όπως είναι ζεστά σε άχνη ζάχαρη.