Γιορτή μονοπατιών στη Χρύσαφα

Χρυσαφα,12 Μαϊου 2019.

Στη Χρυσαφα Λακωνίας επιλέξαμε να κάνουμε την αρχή. Αφου ολοκληρωσαμε-αναλαμβανοντας από την Περιφερεια Πελλοπονησου- την εύρεση παλαιών μονοπατιών και αρχαίων δρόμων καθώς και τον καθαρισμό τους μαζί με την προσημανση,μήκους 80 χλμ,από τον Κοσμά μέχρι το Μυστρά, διοργανώσαμε μια εκδήλωση για να γιορτάσουμε την ολοκλήρωση -με επιτυχία- αυτής της προσπαθειας.

Περπατησαμε μια διαδρομή περίπου 7,5 χλμ. Στη συνεχεια, ακολούθησε γιορτή στην πλατεία του χωριου, με άφθονο φαγητό, τοπικό οίνο, μουσική και κέφι. Το δευτερο μερος του έργου,περιλαμβάνει την κανονική σήμανση του δικτύου μονοπατιών.

Ευχαριστουμε θερμά την Περιφερεια Πελλοπονησου για την πολύτιμη βοήθεια που μας προσεφερε,όλους τους εκπροσώπους των συνδυασμών της τοπικής αυτοδιοίκησης των επικείμενων εκλογών,για την παρουσία τους, καθώς και τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου και την πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Χρυσαφας για την αρωγή τους.

Επίσης ευχαριστούμε τον ΕΟΣ Σπάρτης που μας στήριξε με τη δυναμική του παρουσία και όλον τον κόσμο που μας τίμησε με τη συμμετοχή του στις διαδρομες που επιλεξαμε και,μετέπειτα,στην εκδήλωση που ακολούθησε.

Ιδιαιτερη τιμή για εμάς, αποτελεσε η ενεργητική παρουσία του βουλευτή Λακωνίας κ.Δαβακη που περπάτησε μαζί μας και μοιράστηκε τη χαρά μας.

Στην επιτυχία της εκδήλωσης συνετέλεσαν οι ευγενείς χορηγίες των: κ.Τσιγκακης Γιαννόπουλος, κ.Φλωρος, κ.Θεοδωροπουλος, συνεταιρισμός εσπεριδοειδων Λακωνιας.Τέλος,θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως, τον κ .Γιωργο Κυριακουλια για την ευγενικη προσφορά του στην κάλυψη της εκδήλωσης με φωτογραφικό υλικο.

Ευχομαστε, αυτή να είναι μόνο η αρχή μιας επιτυχούς προοπτικής ανάπτυξης για τον τόπο μας.

Η ένταξη του Sparta trail στο μεγάλο δίκτυο μονοπατιών από Μαίναλο,Πάρνωνα μέχρι Ταϋγετο,θα προσφέρει την ευκαιρία στην περιοχή μας να αναδείξει τον περιβαντολλογικο πλουτο και την ιστορία μας και να φιλοξενει πεζοπόρους από όλον τον κοσμο με αποτέλεσμα την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχήςμε ποικιλους τρόπους.

ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Πελλοπονησιακη