Υλικά
400 γρ γιαούρτι στραγγιστό
1 ζελέ πορτοκάλι
τον χυμό ενός πορτοκαλιού
την φλούδα του κομμένη σε λεπτές λωρίδες
100 ml κρέμα γάλακτος
1 κ σ λικέρ πορτοκαλιού
φράουλες κομμένες σε φετούλες για γαρνίρισμα
Τρόπος παρασκευής
1. Ετοιμάζετε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του., διαλύοντας το πρώτα σε ένα ποτήρι νερό, ρίχνοντας κατόπιν τον χυμό πορτοκαλιού και συμπληρώνοντας με νερό. Το αφήνετε να κρυώσει καλά.
2. Ρίχνετε σε μπολ το γιαούρτι και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το λικέρ, χτυπώντας το με τον αυγοδάρτη. Έπειτα προσθέτετε το ζελέ σε μικρές ποσότητες, ενώ συνεχίζετε το χτύπημα και μεταφέρετε το μείγμα σε μπολάκια ή σε γυάλινο μπολ.
3. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει για αρκετές ώρες. Βγάζετε το γλυκό από το ψυγείο και το γαρνίρετε με φράουλες και φλούδες πορτοκαλιού, κομμένες σαν σπιρτόξυλα, πριν το σερβίρετε.