Χαιρετισμούς μέσω βίντεο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, έχουν απευθύνει ανάμεσα σε άλλους, ο συμπρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών Νόρμπερτ Μπόργιανς, ο οποίος τόνισε ότι «Ειμαστε ακόμα και σήμερα ευγνώμονες στις Ελληνίδες και τους Έλληνες» όπως επίσης οι δήμαρχοι Νυρεμβέργης, Ανοβέρου, Στουτγάρδης, Ντίσελντορφ και Αμβούργου, ο διευθυντής της Γλυπτοθηκης του Μονάχου, ο υπ. Εσωτερικών της Βαυαρίας και οι πρόεδροι των Κοινοβουλίων της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας και Ρηνανίας Παλατινάτου.
«Ας συνεχίσουμε να βαδίζουμε μαζί και στον ευρωπαϊκό δρόμο» έγραψε σε επιστολή του ο Αρμιν Λάσετ Πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας και επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών. Βιντεοσκοπημένο μήνημα έστειλε όμως και ο Οττο Ρεχάγκελ αναφέροντας: «Αγαπητοί μου φίλοι Έλληνες, θερμές ευχές για την εθνική σας εορτή. Συγχαίρω την Ελλάδα για την 200η επέτειο της Επανάστασης. Tην Ελλάδα, την χώρα στην οποία πέρασα εννέα θαυμάσια χρόνια».
Φωταγώγηση κτηρίων
Στη Βαυαρία, αλλά και σε άλλα κρατίδια, στις 25 Μαρτίου το βράδυ, σημαντικά κτήρια στη Γερμανία, με πρωτοβουλία της Πρεσβείας στο Βερολίνο και των προξενικών αρχών και σε συνεργασία με τις γερμανικές αρχές, θα φωταγωγηθούν στα χρώματα της Ελλάδας όπως τα Προπύλαια και ο Ολυμπιακός Πύργος στο Μόναχο, το Μουσείο Πολιτισμών και Τεχνών του Κόσμου στο Αμβούργο και ο Πύργος του Ρήνου στο Ντίσελντορφ.
Μάλιστα τον Πύργο της Τηλεόρασης στο Ντίσελντορφ, το ψηλότερο κτήριο της πόλης ύψους 240 μέτρων, θα φωτογαγωγήσει ο εξαιρετικός καλλιτέχνης πολυμέσων Κλάους Γκέντρουνγκ, με την ομάδα του. Είχε αναλάβει τον καλλιτεχνικό φωτισμό και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, με αυτό το πραγματικά αριστουργηματικό αποτέλεσμα.
Γερμανόφωνος Τύπος
Τέλος, «Είμαστε όλοι Έλληνες» γράφει η Süddeutsche Zeitung. Ένα δημοσίευμα που έχει εντωμεταξύ κυκλοφορήσει πολύ και στο διαδίκτυο. H Welt αφιέρωσε ένα επίσης εκτενές δημοσίευμα, το οποίο επιγράφει «Πάνω στα ερείπια της Ελλάδας όρθωσε το ανάστημά της μια νέα εποχή». Ακόμη, αφιέρωμα και στην κυριακάτικη έκδοση της ελβετικής εφημερίδας Neu Zürcher Zeitung, η οποία σημειώνει πως «πριν από 200 χρόνια ξεκίνησε ο απελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων εναντίον των Τούρκων. Προκάλεσε ενθουσιασμό διεθνώς, ωστόσο η βοήθεια από το εξωτερικό θα κόστιζε ακριβά στην Ελλάδα».
Μαρία Ρηγούτσου, Deutsche Welle