Υλικά
100 γρ αλεύρι γοχ 60 γρ αμύγδαλα, ανάλατα 40 γρ φουντούκια, ανάλατα 100 γρ ζάχαρη αρωματισμένη με βανίλια 90 γρ βούτυρο 2 κ γλ κακάο 40 γρ σοκολάτα λίγο αλάτιΤρόπος παρασκευής
1. Στο μπλεντεράκι σας θρυμματίζετε τα αμύγδαλα και τα φουντούκια με τη μισή ποσότητα αλευριού και ζάχαρης. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα μπολ μαζί με το υπόλοιπο αλεύρι και το κακάο που πριν θα τα έχετε κοσκινίσει μαζί, την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. 2. Ανακατεύετε καλά τα υλικά με τα χέρια σας ώστε να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα και όταν το μείγμα δέσει καλά, το τυλίγετε σε ένα φύλλο αντικολλητικού χαρτιού και το αφήνετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. 3. Μόλις περάσει ο χρόνος αυτός, ξετυλίγετε τη ζύμη και κόβετε σε κομμάτια 5 γρ το καθένα και φτιάχνετε μικρά μπαλάκια. Τα αραδιάζετε σε ένα ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, πιέζοντας ώστε να γίνει το σχήμα τους ημισφαιρικό και τα ψήνετε για 30′ περίπου σε αερόθερμο φούρνο στους 160ο. 4. Βγάζετε από τον φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν. Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την χρησιμοποιείτε σαν “κόλλα” για να ενώσετε δύο δύο τα μπισκότα.