Γέμιση για γαλοπούλα με ξερά φρούτα από τη Μαίρη Παναγάκου!

Μοναδικές συνταγές και τα Xριστούγεννα από τη Μαίρη Παναγάκου, για τους ακροατές του FLY 89,7 και τους αναγνώστες του Flynews.gr

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!

Γέμιση με ξερά φρούτα
Για μια γαλοπούλα 3 1/2 κιλά
Υλικά
10 κάστανα βρασμένα και κομματιασμένα
100 ml κόκκινο κρασί
6 μεγάλα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια
2 μήλα
3-4 βερύκοκκα ξερά
50 γρ κουκουνάρι
2 κ σ σταφίδες ξανθές
50 γρ άγριο ρύζι
1 κρεμμύδι και 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ σ άνηθο ψιλοκομμένο
200 γρ συκωτάκια κότας, ζεματισμένα και ψιλοκομμένα
150 γρ χοιρινό κιμά
2-3 κ σ μπράντι
2-3 κ σ ελαιόλαδο
1 αυγό
αλάτι και πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
1. Αφήνετε τα δαμάσκηνα να μαριναριστούν στο κρασί για 3 ώρες. Βράζετε το αγριόρυζο σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του. Το στραγγίζετε όπως επίσης
στραγγίζετε και τα δαμάσκηνα και κρατάτε το κρασί.
2. Καθαρίζετε τα μήλα και το κρεμμύδι και τα σοτάρετε ελαφρά στο λάδι. Προσθέτετε τον κιμά, τα συκωτάκια και τα κάστανα. Κατόπιν ρίχνετε τις σταφίδες, τα δαμάσκηνα, τα βερύκοκκα
κομματιασμένα και σβήνετε με το κρασί και το κονιάκ.
3. Βράζετε 15′ μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε το μείγμα αυτό με το αγριόρυζο, το αυγό και το αλατοπίπερο και γεμίζετε τη γαλοπούλα.