Γέμιση για γαλοπούλα με κρασί, μουστάρδα και κιμά

Μοναδικές συνταγές και τα Xριστούγεννα από τη Μαίρη Παναγάκου, για τους ακροατές του FLY 89,7 και τους αναγνώστες του Flynews.gr

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!

Γέμιση για γαλοπούλα, με κρασί, μουστάρδα και κιμά
Για μια γαλοπούλα 3 1/2 κιλών
Υλικά
100 γρ βούτυρο
250 γρ ψωμί μπαγιάτικο χωρίς κόρα
200 γρ συκωτάκια κότας
200 γρ μοσχαρίσιο κιμά
1 κλωνάρι σέλερυ ψιλοκομμένο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
100 ml λευκό κρασί
2 κ σ μουστάρδα
2 κ σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
1. Ζεσταίνετε το μισό βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σέλερυ. Προσθέτετε τον κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5′-6′, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνετε λίγο νερό
και βράζετε για 10′ μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
2. Σε άλλο σκεύος ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρετε τα συκωτάκια ψιλοκομμένα. Σβήνετε με το κρασί και βράζετε 10′. Ενώνετε τα δυο μείγματα, αλατοπιπερώνετε και
προσθέτετε το ψωμί μουλιασμένο και στιμμένο καλά, τη μουστάρδα και τον μαϊντανό.
3. Ανακατεύετε καλά το μείγμα και γεμίζετε τη γαλοπούλα με το μείγμα αυτό.